Jelenlegi hely

Máté István

Megalakult a részönkormányzat Kéttornyúlakon és Borsosgyőrön

Megtartották alakuló ülésüket a kéttornyúlaki és a borsosgyőri településrészi önkormányzatok. Mindkét testület tagjai a november 20-i városi képviselő-testületi ülésen vették át esküokmányaikat.

Kéttornyúlakiak mulatsága

Igazi nyári forróságban, remek szórakozással töltötték a szombati napot a kéttornyúlakiak, akik tegnap tartották falunapjukat. A programok szervezői és lebonyolítói a helyi asszonyokból, férfiakból tevődtek össze, akik már hetekkel ezelőtt megkezdték a készülődést, hogy mindenki számára vidám szórakozással töltött napot kínáljanak.

Kánikulai meleg, jó programok és kiváló hangulat a borsosgyőri falunapon

Az idei év első igazi hőhullámának idején tartotta hagyományos falunapi rendezvényét Pápa-Borsosgyőr. A település részönkormányzata és a lelkes segítő lakosok ezúttal is olyan programokat állítottak össze, melyen kicsik és nagyok egyaránt találhattak kedvükre való szórakozást.

Átadták az új orvosi rendelőt Borsosgyőrön

-Nagyon szép, nem is gondoltam, hogy ilyen elegáns lesz. Nem szeretek orvoshoz járni, de ha mégis kell, ide szívesebben jövök majd, mint eddig - mondta a borosgyőri Kocsis Károlyné az új orvosi rendelő birtokba vételét követően. Az idős asszony 1958 óta él a faluban, járt a régi rendelőkben is, a mostanit azonban összehasonlíthatatlanul színvonalasabbnak tartja.

Járdafelújítás Kéttornyúlakon is

A kéttornyúlaki Pápai út járdája a nyolcadik az idén, mely az Eszterházy Ferenc Terv keretében újul meg. Mint ismeretes a Tókertvárosban, az Erzsébetvárosban és az Alsóvárosban is zajlott illetve zajlik jelenleg is járdafelújítás, ma pedig Kéttornyúlakon is megkezdődött a munka. A falu rendkívül forgalmas fő utcáján csupán az egyik oldalon van járda, s az is rossz állapotú, hiszen a fél évszázada épített cementlapos gyalogosfelület erősen elhasználódott.

Kéttornyúlak - Bearanyozták a falunapot

A szombat reggeli órákban zenés ébresztővel hívogatták a kéttornyúlakiak apraját-nagyját, falunapra invitálták a helyieket a rendezvény szervezői – ismertette a falunap programját Magvasi Józsefné, a településrészi önkormányzat tagja.

Falunap kis esővel – jól mulattak a borsosgyőriek

Bár fülig érő szájjal vigyorgó napocskát csak a falunapi meghívón láttak a borsosgyőriek, és a rendezvényen csak elvétve volt jelen a napsütés, ez a körülmény semmit sem rontott a szombati borsosgyőri falunap hangulatán. A település részönkormányzata és a segítő lakosok ezúttal is olyan programot állítottak össze, amin kicsik és nagyok egyaránt találhattak kedvükre való elfoglaltságot.

Új játszótér Kéttornyúlakon

Az Eszterházy Ferenc terv keretében új játszótér épült a kéttornyúlaki gyermekek számára a sporttelep melletti területen. Kéttornyúlakon már korábban is volt játszótér, ennek állapota azonban erősen leromlott, a játékok nem feleltek meg a mai elvárásoknak.

Felszentelték a borsosgyőri temetőben álló keresztet

Ünnepélyes keretek között szentelték fel a borsosgyőri új temetőben található fakeresztet ma délután. A kereszt korábban a régi temetőben állt, s felújítatás után került új helyére. 

Üléseztek a részönkormányzatok

A Kéttornyúlaki-, a Borsosgyőri- és a Tapolcafői Városrészi Önkormányzatok ma délután tartották soron következő ülésüket. Mindhárom testület határozatképes volt, a gyűléseket Máté István és Zsegraics Gyula elnökök vezették.

Oldalak

Feliratkozás Máté István csatornájára