Jelenlegi hely

Kéttornyúlaki Városrész Önkormányzata

Megalakult a részönkormányzat Kéttornyúlakon és Borsosgyőrön

Megtartották alakuló ülésüket a kéttornyúlaki és a borsosgyőri településrészi önkormányzatok. Mindkét testület tagjai a november 20-i városi képviselő-testületi ülésen vették át esküokmányaikat.

Kéttornyúlakiak mulatsága

Igazi nyári forróságban, remek szórakozással töltötték a szombati napot a kéttornyúlakiak, akik tegnap tartották falunapjukat. A programok szervezői és lebonyolítói a helyi asszonyokból, férfiakból tevődtek össze, akik már hetekkel ezelőtt megkezdték a készülődést, hogy mindenki számára vidám szórakozással töltött napot kínáljanak.

Kéttornyúlak - Bearanyozták a falunapot

A szombat reggeli órákban zenés ébresztővel hívogatták a kéttornyúlakiak apraját-nagyját, falunapra invitálták a helyieket a rendezvény szervezői – ismertette a falunap programját Magvasi Józsefné, a településrészi önkormányzat tagja.

Új játszótér Kéttornyúlakon

Az Eszterházy Ferenc terv keretében új játszótér épült a kéttornyúlaki gyermekek számára a sporttelep melletti területen. Kéttornyúlakon már korábban is volt játszótér, ennek állapota azonban erősen leromlott, a játékok nem feleltek meg a mai elvárásoknak.

Üléseztek a részönkormányzatok

A Kéttornyúlaki-, a Borsosgyőri- és a Tapolcafői Városrészi Önkormányzatok ma délután tartották soron következő ülésüket. Mindhárom testület határozatképes volt, a gyűléseket Máté István és Zsegraics Gyula elnökök vezették.

A települési támogatásokról szóló rendelet-tervezetet véleményezték a részönkormányzatok

A pénteki városi képviselő-testületi ülésen tárgyalandó előterjesztést véleményezték a kéttornyúlaki, a borsosgyőri és a tapolcafői részönkormányzat tagjai ma délután. Mindhárom településen elfogadásra javasolták a pénzbeli és természetben nyújtott szociális, valamint a gyermekek és a fiatal felnőttek rászorultságára tekintettel nyújtható ellátásokról és az ezzel kapcsolatos eljárási szabályokról szóló önkormányzati rendelet módosítását. Ezzel kapcsolatban Dr. Bertha Szilvia igazgatási és szociálpolitikai csoportvezető tájékoztatta a testületeket.

Elfogadásra javasolják a rendelet-tervezeteket a részönkormányzatok

Ülésezett a kéttornyúlaki, a borsosgyőri és a tapolcafői városrészi önkormányzat ma délután. Mindhárom testület egyhangúlag elfogadásra javasolta a pénteki városi képviselőtestületi ülésen tárgyalandó rendelettervezetet a város 2015. évi költségvetéséről, valamint a Pápa városban biztosítható személyes gondoskodást nyújtó ellátásokról, azok igénybevételének rendjéről, a fizetendő térítési díjak megállapításáról szóló önkormányzati rendelet módosítását.

Kéttornyúlak bulizott

– Ennek a közösségnek szép jövője van, mert rengeteg az ügyes, tehetséges, magát kipróbálni akaró fiatal a legkisebbektől a kicsit nagyobbakig – fogalmazott Kéttornyúlakon a falunapi köszöntőjében dr. Áldozó Tamás, Pápa polgármestere. A település apraja – no meg a nagyja – rá is szolgált a városvezető dicsérő szavaira, hiszen példás összefogással vidám és szórakoztató mulatságot rendeztek szombaton a faluban.

Üléseztek Borsosgyőrön és Kéttornyúlakon

Három önkormányzati rendelettervezet módosítását véleményezte ma délután a Máté István elnök vezette borsosgyőri és a kéttornyúlaki városrészi önkormányzat. A hulladékgazdálkodási közszolgáltatásról szóló rendelet hatályon kívül helyezésére és új rendelet alkotására a jogszabályi környezet megváltozása miatt van szükség. 

Véleményezték a rendeleteket a részönkormányzatok

Megtartotta soron következő ülését Kéttornyúlaki Városrész Önkormányzata. A képviselők – Kovács Tiborné, Magvasi Józsefné, Szabó Attiláné és Velti József – , valamint az elnök, Máté István részvételével zajló ülésen rendelettervezeteket véleményeztek, támogatásról döntöttek és beszámolót hallgattak meg. 

Oldalak

Feliratkozás Kéttornyúlaki Városrész Önkormányzata csatornájára