Jelenlegi hely

Kéttornyúlak

Megalakult a részönkormányzat Kéttornyúlakon és Borsosgyőrön

Megtartották alakuló ülésüket a kéttornyúlaki és a borsosgyőri településrészi önkormányzatok. Mindkét testület tagjai a november 20-i városi képviselő-testületi ülésen vették át esküokmányaikat.

Kéttornyúlaki Sportegyesület sportfejlesztési program elfogadó határozat

 

A Kéttornyúlaki Sportegyesület a határozatban foglalt kötelezettségének eleget téve közzéteszi sportfejlesztési programott jóváhagyó határozatot és a pályázatot.

Címkék: 

Kéttornyúlaki Sportegyesület sportfejlesztési program elfogadó határozat

A Kéttornyúlaki Sportegyesület a határozatban foglalt kötelezettségének eleget téve közzéteszi sportfejlesztési programott jóváhagyó határozatot és a pályázatot.

Kéttornyúlaki Sportegyesület elszámolása 1 % felajánlások felhasználásáról

Ezúton szeretném megköszönni a Kéttornyúlaki Sportegyesület vezetősége nevében mindazoknak akik adójuk 1%-át a Kéttornyúlaki Sportegyesület javára ajánlották fel! A NAV SZJA 1% jóváírás alapján átutalt 75 251 - hetvenötezerkettőszázötvenegy - Ft-ot labdarúgóink sportorvosi engedélyeinek érvényesítésére és az egyesület működési költségeinek kiegyenlítésére használtuk fel.

Járdafelújítás Kéttornyúlakon is

A kéttornyúlaki Pápai út járdája a nyolcadik az idén, mely az Eszterházy Ferenc Terv keretében újul meg. Mint ismeretes a Tókertvárosban, az Erzsébetvárosban és az Alsóvárosban is zajlott illetve zajlik jelenleg is járdafelújítás, ma pedig Kéttornyúlakon is megkezdődött a munka. A falu rendkívül forgalmas fő utcáján csupán az egyik oldalon van járda, s az is rossz állapotú, hiszen a fél évszázada épített cementlapos gyalogosfelület erősen elhasználódott.

Kéttornyúlak a negyedosztály bajnoka

Az elmúlt hétvégén az utolsó előtti fordulót rendezték a megyei negyedosztályú nagypályás labdarúgó bajnokságban. A 25. fordulóban Kéttornyúlak bebiztosította bajnoki címét, az utolsó kör előtt előnyük már négy pont Marcalgergelyi előtt, mely a második helyet szerezte meg, a dobogó harmadik fokára Kemenesszentpéter ért oda.

Kéttornyúlaki ötletek a falu fejlesztésére

Csaknem megtelt kéttornyúlakiakkal a kultúrház pénteken este a városrészi fejlesztési részprogram összeállításához szervezett lakossági konzultáción. Áldozó Tamás polgármester és Máté István a településrész önkormányzati képviselője, ahogy a meghívólevélben is megfogalmazták, azt kérték a falubeliektől, mondják el, milyen fejlesztéseket szeretnének látni a következő években.

Helyi fejlesztési tervek Borsosgyőrön és Kéttornyúlakon

Ülésezett a kéttornyúlaki és a borsosgyőri városrészi önkormányzat ma délután. Mindként testület egyhangúlag elfogadásra javasolta a szerdai városi képviselőtestületi ülésen tárgyalandó rendelettervezeteket a város 2014. évi költségvetéséről, valamint a köztemetők használatának és a temetkezés rendjéről. 

Most a kéttornyúlakiakon a sor – falunapi mulatság hajnalig

Ünnepnap volt a mai a kéttornyúlakiak számára. Nem is választhattak volna szebb időt a közös mulatságra, hiszen már a reggeli órákban hét ágra sütött a nap, csalogatva a falu apraja-nagyját a településrész sportpályájára.  A falunap délelőttjén a ragyogó napsütés korán kicsalta a szervezőket és a településrész lakóit a szabadba: izgatottan, jókedvűen mozogtak a dolgos kezek a pörkölthöz szánt zöldségek és hús felaprításánál, de lassacskán megérkeztek a fürge lábú focista palánták is, benépesült a kéttornyúlaki foci és megtelt a mindig népszerű ugrálóvár is.

Közlemény a kéttornyúlaki településrészi önkormányzat tagjainak jelöléséről

 

KÖZLEMÉNY
a kéttornyúlaki településrészi önkormányzat tagjainak jelöléséről
 
 
A 2011-ben lebonyolított ajánlási eljárás a Pápa-Kéttornyúlaki településrész tekintetében nem vezetett eredményre, megfelelő számú jelölt hiányában a Képviselőtestület nem döntött a Kéttornyúlaki Településrészi Önkormányzat létrehozásáról.
 
Fentiek alapján Pápa Város Önkormányzatának Képviselőtestülete a 8/2013. (III.28.) önkormányzati rendelettel módosított Szervezeti és Működési Szabályzata 49. § (4) bekezdésében az alábbiak szerint rendelkezett:
 
„A kéttornyúlaki településrészi önkormányzati testület tagjainak jelölésére vonatkozó eljárást második alkalommal 2013. június 30-ig kell befejezni. A településrészi önkormányzati testület tagjait a jelölt ajánlási eljárás befejezését követő soron következő képviselőtestületi ülésen kell megválasztani.”
 
A településrészi önkormányzat tagjainak száma 5 fő, elnöke a településrész önkormányzati képviselője, további 4 tagját a Képviselőtestület a jelöltekből választja meg.

Feliratkozás Kéttornyúlak csatornájára