Jelenlegi hely

Gangler László

Színessé varázsolták a repülőtér betonját

A pápai katonák és családjaik együtt ünnepelték az alakulat fennállásának tizenötödik évfordulóját július 9-én, szombaton. A jó hangulatú rendezvényen az MH Pápa Bázisrepülőtéren dolgozók közvetlen hozzátartozói vehettek részt, így több százan tölthettek együtt egy kellemes napot a repülőtéren. A gondos szervezők a születésnap megünnepléséhez méltó és a családoknak kellemes kikapcsolódást nyújtó programokkal örvendeztették meg a látogatókat.

A sérült gyermekekért futottak

„Fuss ha jólesik” – tartja a mondás. Vagy jól esik? Hiszen esőből bizony igencsak kijutott a már ötödik alkalommal megrendezett tavaszi örömfutás résztvevőinek, szerencsére az égi áldás „csak” a bemelegítésnél tréfálta meg a résztvevőket, az öt kilométeres táv kezdetére ismét ragyogó napsütés köszöntött be, így minden adott volt ahhoz, hogy a Jason McIlvaine nevét viselő megmérettetés a korábbi alkalmakhoz hasonlóan idén is sikeres legyen.

33 méter magas lesz és körpanorámás rálátást biztosít majd a reptér új irányítótornya

Bepillantást engedett a Magyar Honvédség az MH Pápa Bázisrepülőtér új repülésirányító tornyát érintő építési munkálatok készültségébe, a beruházás jelentőségébe. Mint azt Gangler László ezredes, a katonai támaszpont parancsnoka elmondta, a reptér egy hosszú távú, 2022-ig tartó fejlesztési tervnek, koncepciónak a helyszíne.

Az amerikai nagykövet látogatása

A február végi NATO-hadgyakorlat után ismét magas rangú vendégei voltak az MH Pápa Bázisrepülőtérnek: Colleen Bell, az Amerikai Egyesült Államok magyarországi nagykövete és Hende Csaba honvédelmi miniszter pénteken újra látogatást tett a katonai támaszponton.

Fagyos idő, forró hangulat a Fő téri szilveszteri buliban

Bár a hőmérő higanyszála a mínusz 10 fok közelében lecövekelt tegnap éjszaka, a pápaiakat nem riasztotta el attól, hogy a Fő téri városi szilveszteri mulatságon búcsúztassák az óévet és köszöntsék az újat. Az esztendő tán leghidegebb éjszakáján több százan ünnepeltek, voltak akik állig beöltözve, forralt bort kortyolgatva védekeztek a hideg ellen, mások bulizós ünneplőt húzva dacoltak a hideg ellen.

Több mint 20 ezer látogatója volt a bázisreptér nyílt napjának

Már a reggeli órákban hosszasan kígyózó sorokban érkeztek a látogatók az MH Pápa Bázisrepülőtér nyílt napjára, és a nagyszabású rendezvény iránti érdeklődés a későbbiekben sem csökkent. A számos látnivalót, érdekességet kínáló repülőnapon tulajdonképpen üresjárat nélkül, folyamatosan több ezres tömeg hömpölygött.

Töretlenül fejlődünk a jövőben is - Előléptették Gangler Lászlót

Megkapta parancsnoki kinevezését és ezredesi rendfokozatra léptették elő Gangler Lászlót, aki 2012 augusztusa óta megbízott parancsnokként igazgatta a Magyar Honvédség Pápa Bázisrepülőtér életét. A pápai származású ezredes több hazai és külföldi szolgálatteljesítés után tavaly nyáron tért vissza Pápára, mígnem február elsejei hatállyal kinevezték a bázisparancsnoki feladatok ellátására. Ebből az alkalomból szerveztek ünnepséget a pápai repülőtéren. 

Feliratkozás Gangler László csatornájára