Jelenlegi hely

felújítás

Gőzerővel zajlanak a nyári karbantartási munkák az iskolákban

A diákok még élvezik a vakációt, az iskolák azonban már készülnek a szeptemberi tanévkezdésre. A termek és a folyosók a szakemberek kopácsolásától hangos. Még néhány nap és újra gyerekek, diákok zsibonganak majd az iskolákban. A Pápai Járás állami fenntartású iskoláiban gőzerővel dolgoznak a karbantartók az intézmények csinosításán. Még néhány apró simítás és készen is állnak az iskolák a szeptember 2-ai tanévkezdésre. Egyházi Andrea tankerület igazgató érdeklődésünkre elmondta, a nyári munkálatok jó ütemben haladnak, jelenleg már több intézményben takarítanak.

Jó ütemben halad az iskolabővítés az evangélikus iskolánál

Mint arról már korábban többször is hírt adtunk, a Pápai Evangélikus Egyházközség fenntartásában működő Gyurátz Ferenc Evangélikus Általános Iskola négy új tanteremmel bővül. 
Polgárdi Sándor esperes februárban tájékoztatta a média képviselőit a sikeres pályázatról, majd március elején az alapkőletétel következett. Ma délelőtt arról számolt be, hogy a munkafolyamatok jó ütemben haladnak.

Hamarosan befejezik az új könyvtárépület felújítását

Ez az épületszerkezet alkalmasabb könyvtárnak, mint a kastély volt – jelentette ki ma délután Áldozó Tamás, amikor megtekintette a Jókai Mór Városi Könyvtár új otthonául szolgáló Balla Róbert téri volt iskolaépület felújítási munkálatait. 

Már javában zajlanak a régészeti munkák a kastélyban

Az Esterházy-kastély felújításához kapcsolódóan próbafeltárási kutató munka zajlik jelenleg. Ez azt jelenti, hogy a szakemberek a kastély nyugati és északi szárnyában dolgoznak, kilenc teremben és a pince egy részén.  - Reméljük, a legkorábbi időszakról szerezhetünk majd információkat és adatokat. Az eddigi munkánkról elmondható, hogy van egy viszonylag korai, vagyis 19. századi tégla-járószint, ami alatt 19. századi téglaburkolat is megjelenik. 

Zajlik a felújítás a kastélyban - továbbra is látogatható az épület

A bontási munkák a végéhez közelednek az Esterházy-kastély rekonstrukciójának második ütemében. A felújításban érintett épületrészeket jól láthatóan elkerítették, a kastély és a könyvtár azonban továbbra is megközelíthető – adott tájékoztatást a rekonstrukcióról Németh Tamás, a Pápai Városfejlesztő Kft. ügyvezetője és Boros Katalin, a Pápai Platán Nonprofit Kft. ügyvezetője.

Gőzerővel zajlanak a bontási munkák a kastélyban

Április 8-án történt meg a munkaterület átadása az Esterházy-kastély rekonstrukciója kapcsán. Az előkészítő munkák és a restaurátorokkal, szakemberekkel történő egyeztetések után ma már nagy erőkkel zajlanak a bontási munkálatok az épületben. 

Rövidesen megkezdik az Esterházy-kastély felújítását

Hamarosan megkezdődnek a munkálatok az Esterházy-kastély rekonstrukciója keretében. Németh Tamás, a Pápai Városfejlesztő Kft. ügyvezetője arról számolt be, rövidesen finiséhez érkezik a közbeszerzési eljárás, így a szerződéskötést követően április elején átadhatják a munkaterületet a kivitelezőnek. 

Burkolják a Fő téri járdát

Megkezdték a kivitelezők a Fő tér nyugati oldalán futó járda burkolását. Az OTP sarkától a Bizi-Ker-ig tartó kb. nyolcvan méteres szakaszon e hét elejére kialakították a kerti szegélyeket, melyek a járda és az úttest között húzódó zöld területeket határolják, a murva alaprétegre rákerült a teherhordó betonréteg, ma pedig megkezdték a gránit burkolókövek lerakását is.

Felavatták a Devecser-Pápa összekötő út felújított szakaszát

A terveknek megfelelően befejeződtek a Devecser-Pápa összekötő út 3,1 kilométernyi szakaszának felújítási munkálatai – a felújított utat tegnap délután avatták fel ünnepélyes keretek között Kup központjában.Kup főterén dr. Kovács Zoltán kormánymegbízott, országgyűlési képviselő ismertette az Új Széchenyi Tervhez kapcsolódó, mintegy 436 millió forintból megvalósult beruházást. 

Oldalak

Feliratkozás felújítás csatornájára