Jelenlegi hely

dr. Áldozó Tamás

Megalakult a részönkormányzat Kéttornyúlakon és Borsosgyőrön

Megtartották alakuló ülésüket a kéttornyúlaki és a borsosgyőri településrészi önkormányzatok. Mindkét testület tagjai a november 20-i városi képviselő-testületi ülésen vették át esküokmányaikat.

Nélkülük más lett a világ - a holokauszt pápai áldozataira emlékeztek

A holokauszt pápai áldozataira emlékeztek ma délelőtt a Zsinagógában. A Pápa és Környéke Zsidó Hagyományőrző Egyesület által szervezett emlékünnepségen Szerdócz Ervin rabbi tartott mártír istentiszteletet, hangsúlyozva, azoktól, akikre ma emlékezünk, elvettek mindent.

Áldozó Tamás: Bízom abban, hogy sikerrel lezárul a Pápai Hús felszámolási eljárása

Elfogadta a felszámoló az egyik ajánlatot – adta hírül a MTI tegnap a Pápai Hús cégcsoport felszámolását végző Nemzeti Reorganizációs Nonprofit Kft. által eljuttatott közlemény alapján. A közlemény szerint két pályázat érkezett a cégcsoport vagyonának értékesítésére meghirdetett eljárásra, melyből az egyik érvényes volt és melyet el is fogadott a felszámoló.

Falunap Tapolcafőn

Változatos programokkal, kicsiknek és nagyok szóló szórakozási lehetőségekkel várták a tapolcafőieket az idei falunapon, múlt szombaton. A rendezvénynek ezúttal két helyszínt választottak, a délelőtti sportos és játékos programok a sportpályán zajlottak, a közös ebéd és a délutáni színpadi produkciók pedig a település központjában található játszótéren és környékén várták az érdeklődőket.

Átadták a kapitányság felújított épületegyüttesét

Ünnepélyes keretek között adták át a Pápai Rendőrkapitányság felújított és kibővített épületegyüttesét péntek délután. A rendőrpalotának nevezett, a város arculatát meghatározó emblematikus épületet 1929-ben emelték, s mostanra jócskán ráfért a felújítás.

Megtekinthetővé tette a város a projektterveket

Minél nagyobb a nyilvánosság a helyi közügyekben, annál nagyobb bizalom remélhető azok támogatására – mondta tegnapi sajtótájékoztatóján Áldozó Tamás polgármester, aki arról a kezdeményezésről számolt be, mely lehetővé teszi bárki számára, hogy az önkormányzat által benyújtott európai uniós projektek anyagaiba betekintsen.

Beszámoló és pályázati döntések

Egy perces néma felállással emlékezett Pápa Város Önkormányzata Képviselőtestülete ma délutáni ülésének elején a közelmúltban elhunyt Heitler László festőművészre és Barcza Dánielre, az I. számú általános iskola volt igazgatójára. 

Köszönet az egészségügyben dolgozóknak

Semmelweis-nap alakalmából köszöntötte a város az egészségügyben dolgozókat tegnap délután a színházépületben. Az idei évben először nemcsak a kórház munkatársainak mondtak köszönetet, hanem mindenkinek, aki Pápán és a járásban az egészségügyben dolgozik: az egészségügyi alapellátás munkatársainak, fogorvosi ellátást biztosítóknak, a védőnői szolgálat dolgozóinak, gyógyszerészeknek, a mentősöknek és a szociális intézményekben tevékenykedőknek.

Folytatódik a Szent István úti építkezés

Ma reggeltől újra látványos építkezés zajlik a Szent István úti áteresznél. A munkálatok folytatását az tette lehetővé, hogy megérkezett a jogerős építési engedély a hídépítésre – közölte Áldozó Tamás polgármester a helyszínen.

A Mária Maraton Pápát is érintette

Június 18-án indult Mariazellből Európa egyedülálló eseménye, a Mária Maraton, melyen Frank Tibor és Veress Béla ultramaraton-futók futják végig az 1300 kilométert. Az eseményhez egy tucat túrakerékpáros is csatlakozott, akik szintén végigtekerik a kijelölt útszakaszt. A futók és a kerékpárosok Ausztria, Magyarország és Erdély tájain át egyaránt bő három hét alatt jutnak el a célba.

Oldalak

Feliratkozás dr. Áldozó Tamás csatornájára