Jelenlegi hely

Borsosgyőri Városrész Önkormányzata

Megalakult a részönkormányzat Kéttornyúlakon és Borsosgyőrön

Megtartották alakuló ülésüket a kéttornyúlaki és a borsosgyőri településrészi önkormányzatok. Mindkét testület tagjai a november 20-i városi képviselő-testületi ülésen vették át esküokmányaikat.

Kánikulai meleg, jó programok és kiváló hangulat a borsosgyőri falunapon

Az idei év első igazi hőhullámának idején tartotta hagyományos falunapi rendezvényét Pápa-Borsosgyőr. A település részönkormányzata és a lelkes segítő lakosok ezúttal is olyan programokat állítottak össze, melyen kicsik és nagyok egyaránt találhattak kedvükre való szórakozást.

Átadták az új orvosi rendelőt Borsosgyőrön

-Nagyon szép, nem is gondoltam, hogy ilyen elegáns lesz. Nem szeretek orvoshoz járni, de ha mégis kell, ide szívesebben jövök majd, mint eddig - mondta a borosgyőri Kocsis Károlyné az új orvosi rendelő birtokba vételét követően. Az idős asszony 1958 óta él a faluban, járt a régi rendelőkben is, a mostanit azonban összehasonlíthatatlanul színvonalasabbnak tartja.

Falunap kis esővel – jól mulattak a borsosgyőriek

Bár fülig érő szájjal vigyorgó napocskát csak a falunapi meghívón láttak a borsosgyőriek, és a rendezvényen csak elvétve volt jelen a napsütés, ez a körülmény semmit sem rontott a szombati borsosgyőri falunap hangulatán. A település részönkormányzata és a segítő lakosok ezúttal is olyan programot állítottak össze, amin kicsik és nagyok egyaránt találhattak kedvükre való elfoglaltságot.

Üléseztek a részönkormányzatok

A Kéttornyúlaki-, a Borsosgyőri- és a Tapolcafői Városrészi Önkormányzatok ma délután tartották soron következő ülésüket. Mindhárom testület határozatképes volt, a gyűléseket Máté István és Zsegraics Gyula elnökök vezették.

Elfogadásra javasolják a rendelet-tervezeteket a részönkormányzatok

Ülésezett a kéttornyúlaki, a borsosgyőri és a tapolcafői városrészi önkormányzat ma délután. Mindhárom testület egyhangúlag elfogadásra javasolta a pénteki városi képviselőtestületi ülésen tárgyalandó rendelettervezetet a város 2015. évi költségvetéséről, valamint a Pápa városban biztosítható személyes gondoskodást nyújtó ellátásokról, azok igénybevételének rendjéről, a fizetendő térítési díjak megállapításáról szóló önkormányzati rendelet módosítását.

Forgalomlassító megoldást sürgetnek a borsosgyőriek – lakossági konzultáció a településrészen

Megtelt érdeklődőkkel a borsosgyőri kultúrház a tegnap esti lakossági konzultáción, melynek célja a faluban élők fejlesztési ötleteinek megismerése volt. A megjelenteket Máté István, a településrész önkormányzati képviselője és Áldozó Tamás köszöntötte, majd a polgármester a fejlesztési források típusairól és az önkormányzati forrásból megvalósítandó beruházások tervezésének menetéről adott tájékoztatást.

A hősökre emlékeztek Borsosgyőrött

Május utolsó vasárnapján a háborúkban elesett katonákra emlékezünk. Ez a nap a hősök napja, melynek alkalmából a borsosgyőri részönkormányzat szervezésében harmadik alkalommal gyűltek össze az emlékezők a település 1994. november 26-án felszentelt hősi emlékművénél.

Üléseztek Borsosgyőrön és Kéttornyúlakon

Három önkormányzati rendelettervezet módosítását véleményezte ma délután a Máté István elnök vezette borsosgyőri és a kéttornyúlaki városrészi önkormányzat. A hulladékgazdálkodási közszolgáltatásról szóló rendelet hatályon kívül helyezésére és új rendelet alkotására a jogszabályi környezet megváltozása miatt van szükség. 

Borsosgyőrön is ülésezett a testület

Négy napirendi pontot tárgyalt a Borsosgyőri Városrész Önkormányzatának testülete. A testületi ülésen a képviselők – Bereczky Nóra, Tóth József, Varga Zoltánné és az elnök Máté István – mellett részt vettek az Egyesített Szociális Intézmények, a Pápai Rendőrkapitányság és a Közterület-felügyelet képviselői. A testület tagjai három beszámolót hallgattak meg az ülésen. 

Feliratkozás Borsosgyőri Városrész Önkormányzata csatornájára