Jelenlegi hely

Benecz Rita

Idősek napi ünnepség a Teveli úti Otthonházban

Október 1-jén ünneplik az időseket. Az ENSZ közgyűlése 1991-ben nyilvánította október 1-jét az idősek világnapjává. E jeles napon Pápa Város Egyesített Szociális Intézményében is megtartották a központi ünnepséget, melyen dr. Áldozó Tamás polgármester, Benecz Rita, az Emberi Erőforrás osztályvezetője, Szalainé Tihanyi Andrea, az Egyesített Szociális Intézmények igazgatója, Kissné Marton Bernadett vezető ápoló, Oláh Márta, a Gondozási Központ vezetője és Bene Andrásné, az ESZI gazdasági vezetője is vett részt.

Elfogadásra javasolják a rendelet-tervezeteket a részönkormányzatok

Ülésezett a kéttornyúlaki, a borsosgyőri és a tapolcafői városrészi önkormányzat ma délután. Mindhárom testület egyhangúlag elfogadásra javasolta a pénteki városi képviselőtestületi ülésen tárgyalandó rendelettervezetet a város 2015. évi költségvetéséről, valamint a Pápa városban biztosítható személyes gondoskodást nyújtó ellátásokról, azok igénybevételének rendjéről, a fizetendő térítési díjak megállapításáról szóló önkormányzati rendelet módosítását.

Holland delegáció ismerkedik a pápai ellátórendszerek sajátosságaival

15 fős holland delegáció érkezett ma Pápára. A testvérvárosi kapcsolat továbbépítése céljából szervezett látogatás alkalmával több munkacsoport, kulturális, oktatási, sport- és szociális intézmények vezetői, szakemberei jöttek városunkba, hogy tájékozódjanak a helyi ellátórendszerek működéséről.

Gazdasági növekedés és jó, tovább javuló közbiztonság – Üléseztek a képviselők

Többek között költségvetési, közbiztonsági, gyermekvédelmi, valamint építészeti örökségvédelemmel kapcsolatos témák kerültek napirendre a pápai önkormányzat képviselő-testületének pénteki, igencsak sűrűre sikerült ülésén. A Városháza nagytermében lezajlott tanácskozáson a képviselők ellenszavazat nélkül fogadták el a zárszámadást a 2013. évi költségvetés végrehajtásáról.

Feliratkozás Benecz Rita csatornájára