Jelenlegi hely

alpolgármester

Pápa város vezetői 1848-2011 (főbírák, polgármesterek, tanácselnökök)

Pápa 1439-től harmindcadvám-mentességet élvező kiváltságos mezőváros volt, melyet az újkorban 12 tagú tanács irányított. A testület élén főbírák álltak.
Az 1848. június 14–16-án tartott tisztújításon választottak először polgármestert, e tisztséget azonban az abszolutizmus kezdetén gyakorlatilag eltörölték (puszta címmé degradálták).
Pápa 1872-től rendezett tanácsú városként, 1929-től a tanácsrendszer bevezetéséig megyei jogú városként illeszkedett a magyar közigazgatási hálózatba.
1865–1950 között polgármester, a tanácsrendszer évtizedeiben tanácselnök, 1990 óta újra polgármester áll az önkormányzat élén.
Táblázatunk a város első számú vezetőit mutatja, 1990-től az alpolgármesterek nevét is feltüntettük.

Hudi József

Alpolgármesteri székfoglaló (2011. március 17.)

Engedjék meg, hogy első szavaim a köszöneté legyenek!

Köszönetemet szeretném kifejezni mindenkinek, aki munkájával, ötleteivel, ajánlószelvényével és szavazatával lehetővé tette, hogy március 6-án Pápa 9. sz. egyéni választókörzetében jelentős többséggel önkormányzati képviselőnek választottak, és ezáltal lehetővé tették alpolgármesteri megválasztásomat is. Köszönöm a sok segítséget, a biztatást, és legfőképpen a bizalmat, mellyel felém fordultak.

Önéletrajz

1972. október 5-én születtem Pápán. Gyermekkoromat is Pápán, közelebbről Erzsébetvárosban, a vasúton túl töltöttem, szülői házam ma is a Fűtőház utcában található. Édesanyám a Pápai Textilgyár forgalmi könyvelésének vezetője, édesapám az Elekthermax vállalat gyártmányszerkesztője volt, ma mindketten nyugdíjasok. Testvérem, András a Veszprémi Érseki Hittudományi Főiskolán szerzett hittanári végzettséget.

Feliratkozás alpolgármester csatornájára