Pápa Város Nemzetiségi Önkormányzatai 2014-2019

Pápa Városi Cigány Nemzetiségi Önkormányzat

Pápai Német Nemzetiségi Önkormányzat

Kozák János
elnök

Pillerné Fódi Ilona Erzsébet
elnök

Németh Richárd
elnökhelyettes

Gőgösné Bakos Adél
elnökhelyettes

Kozák Jánosné

Drabant András

 

Pápa Városi Cigány Nemzetiségi Önkormányzata jegyzőkönyvei

Pápai Német Nemzetiségi Önkormányzat jegyzőkönyvei

Emberi Erőforrás támogatás kezelő által támogatott programok

 

Beszámoló a Cigány Kulturális Hagyományőrző táborról

A Cigány Kulturális Hagyományőrző Táborban 2015. augusztus 1-7.-ig 15 gyermek vett részt Városlődön az Iglauer Parkban, gyönyörű természeti környezetben.
A táborban a gyerekek megismerkedhettek a cigányság gyökereivel, a saját hagyományaikkal mind a kulturális beszélgetések, mind a kézműves foglakozások alkalmával.

Dokumentumdrámával emlékeztek a genocídiumra

Könnyem sincs, hogy elsirassalak... - ezzel a címmel állította színpadra dokumentumdrámáját az Urartu Örmény Nemzetiségi Színház, melyet az örmény genocídium 99. évfordulóján mutatnak be a nagyközönségnek szerte az országban. Az előadást Pápára is elhozták, a Pápai Örmény Nemzetiségi Önkormányzat ezen előadás keretében emlékezett az örmény népirtás eseményeire ma délután. 

Sikeres volt a szépkiejtési verseny - értékelt a PNNÖ

Megtartotta soron következő ülését a Pápai Német Nemzetiségi Önkormányzat (PNNÖ). A Pillerné Fódi Ilona vezetésével zajló ülésen a képviselők három igen szavazat mellett elfogadták a PNNÖ 2013. évi gazdálkodásáról szóló beszámolót, majd véleményezték a Munkácsy Mihály Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola szakmai alapdokumentumának módosítását. A képviselők arról határoztak, hogy az iskola szakmai alapdokumentumából töröljék az intézmény német nyelvű elnevezését. 

Jövő szombaton tartják az örmény genocídium emlékére szervezett programot

Ma délután tartotta soron következő ülését a Pápai Örmény Nemzetiségi Önkormányzat. A testület határozatképes volt, az ülést Keller Ludmilla elnök vezette. Az első napirendi pontban a képviselők egyhangúlag elfogadták a 2013.évi költségvetésről szóló beszámolót.