Jelenlegi hely

Önkormányzat

Modern kormányablak nyílt a Járási Hivatalban

A Fő utcai Járási Hivatal földszintjén várja a térség polgárait a ma délután hivatalosan is átadott Pápai Járási Kormányablak. Ezzel egy időben megszűnt az ügyfélfogadás a Városháza földszintjén található okmányirodán, melynek funkcióját is átveszi a Kormányablak. Beszédet mondott dr. Kovács Zoltán, területi közigazgatásért felelős államtitkár, városunk országgyűlési képviselője és Takács Szabolcs Veszprém megyei kormánymegbízott, majd Horváthné Farkas Andrea járási hivatalvezetővel közösen átvágták a nemzeti színű szalagot.

Ingyenesen hívható zöld szám a Városgondnokságnál

Hétfőtől csütörtökig reggel 7 órától 15 óra 30 percig, pénteken pedig 7 és 13 óra között hívható a Városgondnokság ingyenes zöld száma. A városüzemeltetéssel kapcsolatos bejelentéseket, panaszokat a 06-80-949-015-ös számon várják.

A helyi feladatokról egyeztettek a rendőrök és az egyes rendészeti feladatokat ellátó személyek

A márciusi megyei konferencia után minden rendőrkapitányságnak feladata, hogy az illetékességi területén működő egyes rendészeti feladatokat ellátó szervezetek munkatársaival egyeztessék az idei év feladatait az együttműködés gyakorlati megvalósítását.

A sok mozgás a hosszú élet titka – Frantz Lászlót köszöntötte a polgármester 90. születésnapján

90. születésnapját ünnepli április 26-án a pápai születésű és negyven év Amerikában töltött év után hazatért Frantz László. A jó egészségnek és kiváló szellemi állapotnak örvendő idős bácsit tegnap köszöntötte a jeles születésnap alkalmából Áldozó Tamás polgármester.

Rövid, de változatos tanácskozáson van túl a képviselő-testület

Megtartotta soron következő ülését Pápa Város Önkormányzatának Képviselő-testülete pénteken délelőtt a városháza nagytermében. Az átlagosnál jóval rövid tanácskozáson többféle témáról tárgyaltak és döntöttek a képviselők.

A polgármester is köszöntötte a 90 éves Juhász Józsi bácsit

Juhász József 1925. április 4-én született Budapesten. Születésnapja alkalmából dr. Áldozó Tamás Pápa város polgármestere is felköszöntötte ma délután. Józsi bácsinak nehéz gyermekkora volt. 

Megkezdődött a faültetés a városban

Tizenöt facsemetét ültettek el ma a Városgondnokság dolgozói a város különböző pontjain és a jövő héten még ennél is többet telepítenek a munkálatok folytatásaként. A városban tavaly év végén kezdődött meg egy nagyobb volumenű facserélési és pótlási program, akkor az Igal lakótelepen lévő házakat veszélyeztető fákat vágták ki és a Gróf út menti túlnőtt fákat távolították el.

Városháza kékben

Az önkormányzat és a városháza dolgozói is csatlakoztak tegnap a Weöres Sándor Általános Iskola Öltözz kékbe a Víz Világnapján elnevezésű kezdeményezéséhez. A diákok delegációja már hetekkel ezelőtt felkereste a polgármestert, hogy programjukról tájékoztassák és kérjék csatlakozásukat.

Változnak a szociális ellátás térítési díjai, új helyen a házkezelőség, bővül a Pápai Városfejlesztő Társaság tevékenységi köre – üléseztek a képviselők

Két rendőrt jutalmazott a városvezető a ma délelőtti képviselő-testületi ülés napirendjeinek megtárgyalása előtt. Fekete Ernő rendőr főtörzsőrmester és Baráth Balázs rendőr törzsőrmester, körzeti megbízottak a közelmúltban elfogtak két férfit, akik nagy mennyiségű hulladékot raktak le illegálisan egy közeli település külterületén.

Sebességmérő és közterületi kamerarendszer - Felmérik a lehetőségeket

Az elmúlt hetek városrészi konzultációin feljegyzett közlekedésrendészeti és közbiztonsági  szabálysértésekkel kapcsolatos lakossági észrevételekkel kereste meg dr. Áldozó Tamás polgármester az önkormányzat Bűnmegelőzési és Közbiztonsági Tanácsát, amely ma délután tartotta meg alakuló ülését a Városházán, Bocskay László elnökletével. 

Oldalak