Jelenlegi hely

Önkormányzat

A Terv utcában is felújítják a járdát

- Amikor a napokban tájékoztattam az utca lakóit, hogy megkezdjük a járda felújítását, azt mondták, úgy várták ezt a napot, mint a messiást – fogalmazott Venczel Csaba önkormányzati képviselő a Terv utcai járdafelújítás megkezdése kapcsán tartott sajtótájékoztatón.

Felújították a világháborús emlékműveket

Mintegy öt millió forintot biztosított az önkormányzat az Eszterházy Ferenc Terv keretében három világháborús emlékhely rekonstrukciójára. A munkálatok tavasszal kezdődtek Tapolcafőn, Kéttornyúlakon és az Alsóvárosi temetőben és a közelmúltban fejeződtek be.

Oktatásra, városfejlesztésre és sportra is jut pénz

Rendkívüli ülést tartott ma a város képviselőtestülete elsősorban a helyi köznevelési intézmények további működtetése miatt. A tanácskozás során egyhangú döntések születtek fontos támogatásokról. A képviselők határozata értelmében az önkormányzat havonta mintegy 27,5 millió forintot fizet a Klebelsberg Intézményfenntartó Központnak (Klik) a helyi köznevelési intézmények fenntartásához.

Eltüntetik a kátyúkat – Útburkolat-javítás kezdődött a városban

Mintegy 10 millió forintból végez el a város Pápa három forgalmas útszakaszán útburkolat-javítást saját forrásból. A munkálatok a Várkert úton kezdődtek meg, majd a Győri úton és a Jókai úton folytatódnak. A kátyúzás ideje alatt forgalomirányításokra kell számítani.

Új vezérigazgató a Várkertfürdő élén

Július 23-tól új vezérigazgató, Nagy Zsolt irányítja a Várkertfürdőt működtető Pápai Termálvízhasznosító Zrt-t. A gazdasági társaság új vezetőjét a dolgozóknak a kora délután tartott munkaértekezleten mutatta be Unger Tamás alpolgármester, a többségi tulajdonos Pápa Város Önkormányzata képviseletében, majd sajtótájékoztatón jelentette be a személyi változást.

A Fiumei utcában folytatódik a járdafelújítás

A Tavasz utca utolsó méterein rakják már a burkolóköveket a kivitelező cég munkatársai, holnap pedig megkezdik a Fiumei utca 305 méteres szakaszának megújítását is – hangzott el a helyszínen tartott ma délutáni sajtótájékoztatón. Rádi Róbert, a kivitelező Pápai Városfejlesztő Társaság Kft. ügyvezetője elmondta, a Tavasz utcában a besöprési munkálatok egy részét kell még elvégezni, illetve a járda melletti árkokat teszik rendezetté, emellett azonban már holnap megkezdik a Fiumei utcai járda bontását.

Burkolják a Tavasz utcai járdát

A járdafelújítással érintett szakasz csaknem felét már az új járdaburkoló kövek fedik a Tavasz utcában. A felújítás a hónap elején kezdődött és várhatóan a jövő héten véget is érnek a munkálatok. Az Eszterházy Ferenc Terv keretében készülő járdafelújítás 343 méter hosszan, 412 négyzetméter felületen zajlik a tókerti utcában.

Polgármesteri elismerés Csillag István tűzoltó alezredesnek

Az országos Szent Flórián-napi ünnepségen vehette át a Szent Flórián Érdemjelet, az egyik legrangosabb szakmai elismerést Csillag István, a Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Pápai Kirendeltségének vezetője. A rangos elismerésre közvetlen elöljárója terjesztette fel a tűzoltó alezredest, hosszú éveken át végzett kiemelkedő munkájáért.

A Tavasz utcában kezdődött meg a járdafelújítás

Új keretek között végezteti a járda-felújítási, járdaépítési munkálatokat az önkormányzat, s a tervek szerint egész éven át – amikor az időjárás lehetővé teszi – folyamatosan újulnak meg a gyalogos felületek a városban. Az Eszterházy Ferenc Terv keretében zajló fejlesztések első szakaszába, a Tavasz utcai járdafelújításba hétfőn kezdtek bele a kivitelezők.

Közel fél millió néző a tíz év alatt - Jubileumi évadzáró a Pegazusnál

416.846 néző, 2436 előadás, 65 bemutató - ezekkel a számadatokkal lehet jellemezni a Pegazus Színház tíz éves tevékenységét.
A társulat június végén tartotta hagyományos évadzáró ülését a Szent István úti színházépületben. Az összejövetel különlegessége az volt, hogy a pápaiak által kedvelt társulat idén ünnepli fennállásának 10 éves jubileumát, s erre az alkalomra a tíz év során a színházzal karöltve dolgozókat, régi kollégákat és barátokat egyaránt meghívtak, hogy együtt ünnepelhessék ezt a jeles eseményt.

Oldalak