Jelenlegi hely

Önkormányzat

Ipari parki területeket értékesít a város

Az elmúlt hónapokban megnövekedett a beruházók érdeklődése az ipari parkban található területek iránt, területvásárlási igények pedig szinkronban van az önkormányzat azon céljával, hogy minél több vállalkozás települjön be a Juhar utca környékére. Mindemellett az önkormányzat pályázatokkal foglalkozó munkacsoportja már dolgozik az ipari park fejlesztését célzó projekt előkészítésén, melynek megvalósítására a Területi Operatív Programból remél forrást a város – mondta el mai sajtótájékoztatóján Unger Tamás alpolgármester.

Három milliárd forint értékű fejlesztésre nyújtott be pályázatot eddig az önkormányzat

Az elmúlt hónapokban hat TOP-os (Területi Operatív Program) pályázatot nyújtott be a város különböző fejlesztési célok megvalósítására – összegezte tegnapi sajtótájékoztatóján Áldozó Tamás polgármester a Városházán. A pályázati anyagok beadását nagyon sok előkészítő munka előzte meg, tanulmányok, tervek, kalkulációk sokaságát kellett elkészíteni a megcélzott pénzügyi forrás elnyeréséhez. Több esetben már a hiánypótlási dokumentumok is elkészültek, de olyan pályázat is van, melyet hiánypótlás nélkül befogadott a bíráló szervezet. Ez utóbbival kapcsolatban külön köszönetet mondott kollégái munkájáért a városvezető.

Tűzoltónap és évfordulós ünnepség

Kettős ünnepséget tartott Szent Flóriánnak, a tűzoltók védőszentjének napja alkalmából Pápán a Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság. A tűzoltók napján az idén fennállásának 145. évfordulóját ünneplő Pápai Tűzoltóságról is megemlékeztek.

Beszámolók, városfejlesztési tervek, állami támogatás – Ülésezett a képviselő-testület

A Pápai Rendőrkaptányság illetékességi területén elkövetett bűncselekmények, valamint tulajdon elleni és közlekedési szabálysértések száma is csökkent 2015-ben az előző évekhez képest – közölte beszámolójában Szappan Csaba rendőr alezredes, pápai rendőrkapitány a képviselő-testület pénteki ülésén a városházán. A helyi rendőrkapitányság vezetője megjegyezte, a tavalyi évben migrációs többletfeladataik is adódtak a pápai rendőröknek, ugyanis egy részüknek határvédelmi szolgálatot kellett teljesíteniük.

20 millió eurós fejlesztés, négyszázötven új munkahely a pápai Yanfengnél

A kormány 1,85 milliárd forintos támogatást nyújt a Yanfeng pápai gyáregységének bővítéséhez – jelentette be szerdai sajtótájékoztatóján Szíjjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter Budapesten Vallyon József gyárigazgató, dr. Kovács Zoltán országgyűlési képviselő és dr. Áldozó Tamás polgármester jelenlétében. A vállalat 7,4 milliárd forintos fejlesztést hajt végre Pápán, mellyel 450 új munkahelyet teremtenek. A támogatásról és a beruházásról ma este a helyi sajtó képviselőit is tájékoztatták a gazdasági társaság gyárépületében.

A Bakonyerdő szerződés szerint végzi feladatát – reagált a városvezető és az erdőgazdaság képviselője

A Külső-várkerti parkerdő-kialakítás helyén válaszolt Grőber Attila MSZP-s képviselő tegnapi felvetéseire és kérdéseire Áldozó Tamás polgármester és Horváth Iván, a Bakonyerdő Zrt. vezérigazgató-helyettese. Mint arról hírt adtunk, a szocialista politikus néhány elégedetlen vajdai lakossal tegnap délután a fakivágásoknál erdőirtásnak nevezte a munkálatokat és azok szakszerűségéről, szabályosságáról tett fel kérdéseket a sajtón keresztül.

Új növények a belvárosban

A múlt héten kezdődött meg a Fő téri virágágyások növényeinek cseréje, mostanra már több száz rózsatő díszíti az ágyásokat. A Városgondnokság igazgatója elmondta, a főtéri növénycserét hosszú egyeztetés előzte meg, hiszen a tér tervezőjének hozzájárulása kellett a munkálatok megkezdéséhez. A Városgondnokság tájtervező kertészmérnök szaktanácsadásával készített vázlatot az új növényzetről, melyet a tér tervezőjével egyeztetett és az ő engedélyével kezdődhetett meg a régi növények kiemelése és az újak ültetése. 

15 millió forint a kiemelt civil egyesületek támogatására

A napokban történt meg a kiemelt civil pályázatok elbírálása – mely polgármesteri hatáskör -, ma pedig a támogatási szerződések aláírására hívta meg a városvezető az érintett szervezetek vezetőit. A város költségvetésében 5 millió forint állt rendelkezésre ezen egyesületek támogatására (plusz 10 millió a fúvószenekarnak), melyre meghívásos pályázatot írtak ki.

Mobil fogadóiroda – közelebb a lakossághoz

Első alkalommal szervezte meg ma délután Mobil fogadóiroda elnevezésű programját a Pápai Rendőrkapitányság, melyhez a felkeresett településrész önkormányzati képviselője, a Pápai Járási Hivatal, a közterület felügyelet és a polgárőrség csatlakozott. Az egyedülálló Veszprém megyei kezdeményezést a devecseri kollégáktól ismerték meg a pápai rendőrök, s annak alapján szervezték meg az első pápai alkalmat, melynek keretében az Erzsébetváros néhány utcáját járták végig.

Elkészült a rendőrkapitányság új épülete

A napokban kezdődik meg a műszaki átadása annak az épületnek, melyet az elmúlt hónapokban emeltek a Pápai Rendőrkapitányság udvarán. A több mint 200 négyzetméteres épületben tíz iroda és egy pihenő-eligazító helyiség kapott helyet. Az építési munkálatok utolsó fázisait végezték ma a kivitelezők, amikor Áldozó Tamás polgármester és Halász Péter, a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság gazdasági igazgatója megtekintette a beruházást.

Oldalak