Jelenlegi hely

Önkormányzat

Helyi adókról döntött a testület

A jövő évi helyi adókról szóló rendeletek megtárgyalása szerepelt a napirenden Pápa Város Képviselő-testületének mai ülésén. A városatyák négy adónemről döntöttek.
A jövő évi költségvetés tervezésekor az önkormányzatnak azzal kell számolnia, hogy 200 millió forint adótól esik el a város a Pápai Hús cégcsoport felszámolása miatt, további 150 millió forintra pedig kötelezettséget kell vállalnia, a korábbi üzletrész-kivásárlások fedezetére.

Intézményi beszámolókat fogadott el a testület

Három önkormányzati intézmény beszámolójának megvitatása állt a mai képviselő-testületi ülés középpontjában. A munkaértekezlet elején zárt ülésen tárgyaltak egy kitüntető cím adományozására vonatkozó javaslatot, melyet a képviselők nem fogadtak el.

Elbontották a vízdombot a Huszár lakótelepen

Bocskay László önkormányzati képviselő ennek kapcsán elmondta, a földkupacot rendeltetésszerűen már nem lehet használni, funkcióját vesztette, ugyanis itt már víztározás nem történik, a lakótelep vízellátása nem innen történik. 

Ógyallai delegáció járt Pápán

A szlovákiai Ógyalla képviselő-testületének tagjai tettek látogatást városunkban szombaton. A delegáció a kapcsolatfelvétel jegyében, Áldozó Tamás polgármester meghívására érkezett a Városházára, ahol a városvezető, Kanozsainé dr. Pék Mária címzetes főjegyző, a képviselő-testület tagjai és az önkormányzati gazdasági társaságok vezetői fogadták a vendégeket.

Megindítják a felszámolást

Sajtóközleményben tájékoztatta az önkormányzat a média képviselőit a múlt heti képviselő-testületi ülésen a Pápai Hús-csoporttal kapcsolatban hozott döntésről.

Téli gépszemle a Közútnál

Bár még hétágra süt a nap és a hőmérők higanyszála magasra kúszik napközben, az utak kezelői már a télre készülnek. A Magyar Közút Nonprofit Zrt. Pápai Üzemmérnökségén is elvégezték már a hóeltakarításban és síkosság-mentesítésben használatos gépjárművek és kiegészítőik karbantartását, s felkészítették gépeiket a téli üzemmódra.

Költségvetés módosítás, személyi ügyek, beiskolázási körzetek – ülést tartottak a képviselők

A hónap utolsó munkanapján tartotta munkaértekezletét Pápa Város Képviselő-testülete. A tanácskozás zárt üléssel kezdődött, melyen a városatyák tárgyalták a Pápai Hús Kft. 1-9. havi beszámolóját.

25 éves Pápa Város Képviselő-testülete

Országszerte ezekben a hetekben ünneplik a települések az első önkormányzati választások negyedszázados jubileumát, az első helyi önkormányzatok létrejöttét. Pápa Város Önkormányzata ma délután 14 órakor – percre pontosan 25 évvel az első alakuló ülés után – ünnepi testületi ülésen idézte fel az előző két és fél évtizedet.

Német vendégek Pápán

Veszprém megye németországi testvérrégiójából, Fichtelgebirgéből érkeztek vendégek Pápára pénteken. A megye és a bajor kisrégió közel három évtizede ápol partnerséget egymással, képviselőik azóta több látogatáson és programon ismerkedtek egymás közigazgatásával, fejlesztéseivel.

Átadták az új orvosi rendelőt Borsosgyőrön

-Nagyon szép, nem is gondoltam, hogy ilyen elegáns lesz. Nem szeretek orvoshoz járni, de ha mégis kell, ide szívesebben jövök majd, mint eddig - mondta a borosgyőri Kocsis Károlyné az új orvosi rendelő birtokba vételét követően. Az idős asszony 1958 óta él a faluban, járt a régi rendelőkben is, a mostanit azonban összehasonlíthatatlanul színvonalasabbnak tartja.

Oldalak