Jelenlegi hely

Önkormányzat

Központi tanévnyitó az Erkelben - Tanévnyitó ünnepségek városszerte

Szeptember elsején, azaz holnaptól iskolakezdés, a hosszúnak ígérkező nyári szünet elszaladt, s most új élmények és feladatok várnak a diákságra. A nagy szabadságnak vége szakadt, de az iskolakezdés izgalmai, a barátokkal, iskolatársakkal, osztálytársakkal való találkozás öröme mindezt feledteti.

Három beruházással teljesen megújul a rendőrkapitányság épülete

Épület-felújítási munkálatok, energetikai korszerűsítés zajlik a Pápai Rendőrkapitányság épületében, hamarosan pedig az udvari garázsirodák helyén új épületszárnyat emelnek – hangzott el a mai sajtótájékoztatón, melyen a régóta várt fejlesztéseket ismertették.

Szabadkai Verita a JMSZK új igazgatója – üléseztek a városatyák

Több személyi ügyben is döntött a város képviselő-testülete a mai munkaértekezleten, megválasztották a Jókai Mór Művelődési és Szabadidő Központ illetve a Városgondnokság új igazgatóját.

Forgalmirend-változás a Március 15. téren

Az egyszerűbb autós közlekedés és a forgalom enyhítése érdekében változtattak a Március 15. tér forgalmi rendjén: a húsbolt és a Csobolyó borozó közötti rövid útszakaszt kétirányúsították. A részletekről Péntek Árpád önkormányzati képviselő és Molnár István, az önkormányzat városfejlesztési osztályvezetője számolt be a sajtó képviselőinek.

Folytatódik a járdafelújítás a Fiumei utcában

A Tavasz utca után újabb járdafelújítási munka fejeződött be a múlt héten. Szerdára elkészült a Fiumei utcai járdafelújítás első üteme, ma pedig már megkezdték a beruházás folytatását a második ütemmel, mely az Ötödik utcai kereszteződéstől egészen az utca végéig tart. Az Eszterházy Ferenc Terv keretében zajló munkálatokról Áldozó Tamás polgármester elmondta, az első ütemben 305 méter hosszan, a Bakonyér hídtól indulva újították fel a járdalapos gyalogos felületet, az utca egyik oldalán.

Szent István ünnepe: a múltra történő emlékezés és a jövőbe tekintés

- Milyen államot teremtettek elődeink, és - ezer év után mai magyarok - milyen államot szeretnénk mi magunknak, gyermekeinknek és unokáinknak? Ezer esztendővel ezelőtt eleink keresztény és független magyar államot teremtettek – többek között ezt a gondolatot emelte ki ünnepi beszédében Bocskay László, Pápa város önkormányzati képviselője ma este az augusztus 20-ai megemlékezésen.

A pápai hősökre emlékezett a város

Pápa Város Önkormányzata és a Pápai Huszáregyesület által szervezett Pápai Hősök Napja emlékünnepségre gyülekeztek ma délután a szemerkélő esőben a város vezetői, a képviselőtestület tagjai, katonai hagyományőrzői, valamint a helyi pártok és civil szervezetek képviselői a Gróf Lubienski János altábornagy, a Magyar Királyi 7. Honvéd Huszárezred parancsnokának Korvin utcai emléktáblájánál.

Ivóvízvezeték-hálózat felújítás indult a városban

A Harmadik utcában kezdődtek meg a hét elején az ivóvíz-vezeték rekonstrukciós munkálatok a Pápai Vízmű Zrt. beruházásában. A vízellátás biztonságát növelő, a hálózat korszerűsítését célzó projekt hat utcát érint, ebből három a Tókertvárosban található. A munkálatok megkezdése kapcsán dr. Lukács Endre vezérigazgató arról tájékoztatta a sajtó képviselőit, hogy a fejlesztés keretében a régi eternit csöveket modern KPE vezetékekre cserélik.

Pályázati pénzt nyert a város a Hetedik utcai járda felújítására

Megszületett a kormánydöntés az önkormányzat által benyújtott pályázatról, melyből a Hetedik utcai járda felújításának egy részét finanszírozzák – mondta el tegnap Áldozó Tamás polgármester a Kmetty utcai járdaépítés megkezdése kapcsán tartott sajtótájékoztatón. Mint arról már többször is szólt, a város támogatási forrásra pályázott a beruházás finanszírozására, hiszen igyekeznek kihasználni azokat a pályázati lehetőségeket, melyekből a fejlesztések megvalósíthatók, így nem a városi büdzséből kell biztosítani a költségeket.

Jól haladnak a kórházfejlesztési munkák

Mint arról már korábban hírt adtunk, a pápai Gróf Esterházy Kórház és Rendelőintézeti Szakrendelő egy nyertes Európai Uniós pályázatnak köszönhetően másfél milliárd forintos támogatást nyert fejlesztésekre. A projekt célja a struktúraváltáshoz kapcsolódó infrastruktúra fejlesztésének és eszközbeszerzésének megvalósítása.

Oldalak