Jelenlegi hely

Önkormányzat

Pedagógusokat köszöntöttek

Pedagógusnap alkalmából rendezett ünnepséget ma délután Pápa Város Önkormányzata és a Pápai Járási Tankerület. A Városháza aulájában tartott rendezvényen az Erkel-iskola diákjainak verses-zenés műsora fogadta a meghívott pedagógusokat, intézményvezetőket, majd Venczel Csaba önkormányzati képviselő mondott ünnepi köszöntőt.

Felkerült a bokréta a kórház új épületére

Az építők elértek a felmenő szerkezetek legmagasabb pontjára a gróf Esterházy Kórház új épületének kivitelezésével, így ma délben megtartották a bokrétaünnepet. Mint ismeretes, az egészségügyi intézmény másfél milliárd forint támogatást nyert el a struktúraváltást célzó projekt végrehajtására, melynek munkálatai múlt évben kezdődtek meg, a projekt befejezésének dátuma pedig ez év szeptember vége.

Felkutatni minden magyart! - A Nemzeti Összetartozás Napja az Emlékparkban

Az Éneklő Szülők Kara kórusművel köszöntötte az emlékezőket a Millenniumi Emlékparkban ma este, a Pápa Város Önkormányzata által a Nemzeti Összetartozás Napja alkalmából szervezett emlékünnepségen.

Megtartotta soron következő összejövetelét a Pápai Járási Közbiztonsági Egyeztető Fórum

Pápai Járási Közbiztonsági Egyeztető Fórumot tartott ma délután a Pápai Rendőrkapitányság a Városházán. A félévente megtartott rendezvényen a járás polgármesterei, a rendőrség és társszervei, szakmai szerveztek vezetői, képviselői, nemzetiségi önkormányzatok vezetői, oktatási intézmények vezetői és fenntartói, történelmi egyházak képviselői és a fórum keretében működő munkacsoportok képviselői voltak jelen.

Kerékpárosbarát Település címet kapott Pápa városa

Az idei esztendőben kilencedik alkalommal hirdette meg a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium és a Kerékpáros Magyarország Szövetség a Kerékpárosbarát Település és Kerékpárosbarát Munkahely pályázatot azzal a céllal, hogy az önkormányzatokat, intézményeket, vállalkozásokat arra ösztönözzék, megfelelő infrastruktúra kialakításával és szemléletformáló tevékenységgel népszerűsítsék a kerékpárral való közlekedést, mint környezetkímélő közlekedési módot.

Agrárexpo a számok tükrében

Több szempontból is az idei volt a legsikeresebb Pápai Agrárexpo - mondta ma délutáni sajtótájékoztatóján Unger Tamás alpolgármester, aki a hétvégi rendezvényt értékelte. Mint mondta, már a kezdetektől az volt a céljuk, hogy a régió legjelentősebb agrárgazdasági kiállítása legyen, melyen egyaránt megjelenik a szakmai-, kiállítási- és vásári jelleg.

Új játszótér Kéttornyúlakon

Az Eszterházy Ferenc terv keretében új játszótér épült a kéttornyúlaki gyermekek számára a sporttelep melletti területen. Kéttornyúlakon már korábban is volt játszótér, ennek állapota azonban erősen leromlott, a játékok nem feleltek meg a mai elvárásoknak.

Városrészfejlesztés az Igalon

Gyalogos-átkelőhely épül a Külső-Veszprémi úton, az Igal lakótelepnél. A több mint tízmillió forintos beruházás az Esterházy Ferenc Terv Igali részprogramjának keretében készül el a nyár elejére.

Modern kormányablak nyílt a Járási Hivatalban

A Fő utcai Járási Hivatal földszintjén várja a térség polgárait a ma délután hivatalosan is átadott Pápai Járási Kormányablak. Ezzel egy időben megszűnt az ügyfélfogadás a Városháza földszintjén található okmányirodán, melynek funkcióját is átveszi a Kormányablak. Beszédet mondott dr. Kovács Zoltán, területi közigazgatásért felelős államtitkár, városunk országgyűlési képviselője és Takács Szabolcs Veszprém megyei kormánymegbízott, majd Horváthné Farkas Andrea járási hivatalvezetővel közösen átvágták a nemzeti színű szalagot.

Ingyenesen hívható zöld szám a Városgondnokságnál

Hétfőtől csütörtökig reggel 7 órától 15 óra 30 percig, pénteken pedig 7 és 13 óra között hívható a Városgondnokság ingyenes zöld száma. A városüzemeltetéssel kapcsolatos bejelentéseket, panaszokat a 06-80-949-015-ös számon várják.

Oldalak