Jelenlegi hely

Önkormányzat

A magyar-amerikai katonai együttműködés kiváló példája – Hadgyakorlat a bázisreptéren

Fiktív forgatókönyv alapján úgynevezett légideszant műveletből, valamint éleslövészettel egybekötött harcászati szintű mozzanatokból álló közös gyakorlaton vesznek részt amerikai és magyar katonák február 22. és március 3. között. A Warlord’s Rock 2015 elnevezésű program csütörtöki, pápai eseményeit megtekintette többek között Hende Csaba honvédelmi miniszter, Ben Hodges altábornagy, az amerikai haderő európai parancsnokságának parancsnoka, Benkő Tibor vezérezredes, valamint Colleen Bell, az Egyesült Államok magyarországi nagykövete.

Pápai Rendőrkapitányság: célunk a közbiztonság erősítése

Kiemelt célunk volt a 2014. évi országgyűlési képviselők, az Európai Parlament tagjai, a helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek, illetve a nemzetiségi önkormányzati képviselők választásával kapcsolatos biztonságos környezet szavatolása, a választások zavartalan lebonyolításának elősegítése – kezdte évértékelő beszámolóját Szappan Csaba pápai randőrkapitány  a Pápai Rendőrkapitányság mai állománygyűlésén.

Új tervek a régi dohánygyár épületével - Ülésezett a képviselő-testület

A mai képviselő-testületi ülés helyszíni bejárással kezdődött nyolc órától, a Béke téri volt Állami Dohánygyár épületét tekintették meg az önkormányzati képviselők és a város vezetősége. A Haas+Sohn Fűtőkészülékgyártó és Kereskedő Kft. tulajdonában lévő épületegyüttest a cég eladásra hirdette meg, mivel új helyre költöztek. A testületi ülésen a képviselők elhalasztották az adás-vételt, a környezetvédelmi hatóság vizsgálati eredményeit várják meg, amely dr. Áldozó Tamás polgármester tájékoztatása szerint remélhetőleg nem lesz akadálya a tulajdonátruházásnak.

A települési támogatásokról szóló rendelet-tervezetet véleményezték a részönkormányzatok

A pénteki városi képviselő-testületi ülésen tárgyalandó előterjesztést véleményezték a kéttornyúlaki, a borsosgyőri és a tapolcafői részönkormányzat tagjai ma délután. Mindhárom településen elfogadásra javasolták a pénzbeli és természetben nyújtott szociális, valamint a gyermekek és a fiatal felnőttek rászorultságára tekintettel nyújtható ellátásokról és az ezzel kapcsolatos eljárási szabályokról szóló önkormányzati rendelet módosítását. Ezzel kapcsolatban Dr. Bertha Szilvia igazgatási és szociálpolitikai csoportvezető tájékoztatta a testületeket.

Ami zárható, azt be kell zárni! - Vagyonvédelmi előadás időseknek

A bűncselekmények áldozatainak világnapjához kapcsolódva szervezett programokat a héten a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság. Kiemelt célcsoportnak az időskorúakat választották, hiszen ők a legsérülékenyebb korosztályba tartoznak, a főkapitányság pedig közel tíz éve kiemelt figyelmet fordít rájuk bűnmegelőzési tevékenysége során. 

Fontos döntések a Pápakörnyéki Önkormányzatok Feladatellátó Társulásnál

Elfogadta a 2015. évi költségvetést a Pápakörnyéki Önkormányzatok Feladatellátó Társulás a városháza tanácstermében tartott csütörtöki ülésén. A szervezet keretein belül továbbra is családsegítő és gyermekjóléti szolgálatot, házigondozást, orvosi ügyeletet, valamint belső ellenőrzést látnak el, így legfőképpen ezek szerepelnek a költségvetésben.

A Tókertben is megtartották a lakossági konzultációt

A héten véget ért a városrészi fejlesztési részprogramok megalkotásának részét t képező lakossági konzultációsorozat első fordulója. A Munkácsy-iskolában tartott beszélgetésre a Tókertben élőket várták, akik szép számmal képviseltették is magukat a rendezvényen. A megjelenteket Áldozó Tamás polgármester köszöntötte, aki nemcsak városvezetőként, hanem a városrész egyik önkormányzati képviselőjeként vett részt a programon.

Forgalomlassító megoldást sürgetnek a borsosgyőriek – lakossági konzultáció a településrészen

Megtelt érdeklődőkkel a borsosgyőri kultúrház a tegnap esti lakossági konzultáción, melynek célja a faluban élők fejlesztési ötleteinek megismerése volt. A megjelenteket Máté István, a településrész önkormányzati képviselője és Áldozó Tamás köszöntötte, majd a polgármester a fejlesztési források típusairól és az önkormányzati forrásból megvalósítandó beruházások tervezésének menetéről adott tájékoztatást.

További javaslatokat várnak a helyi értéktárba

Sajtótájékoztatót tartott Pápa Város Önkormányzata Települési Értéktár Bizottságának (TÉB) elnöke, dr. Hermann István a polgármesteri hivatal sajtószobájában.

Évet értékelt a Közbiztonsági Koordinációs Bizottság Pápán

A Pápai Közbiztonsági Koordinációs Bizottság 2015. január 22-én tartotta évértékelő ülését a Pápai Rendőrkapitányság nagytermében. A bizottság a Pápai Rendőrkapitányság kezdeményezésére alakult meg 2012 szeptemberében azzal a céllal, hogy tagjai a város közbiztonsága érdekében hatékonyan együttműködjenek.

Oldalak