Jelenlegi hely

Önkormányzat

Átszervezések, díjváltozások a pénteki testületi ülés témái között

Pénteken több témát is tárgyal a város képviselő-testülete, a fontosabb előterjesztésekről ma délután tartott sajtótájékoztatót dr. Áldozó Tamás polgármester. A pénteki ülésen elfogadásra javasolja a polgármesteri hivatal az Egyesített Szociális Intézmény (ESZI) által nyújtott szolgáltatások térítési díjainak módosításáról szóló rendeletet, a Városgondnokság átszervezését és a közoktatási intézmények működtetéséről szóló nyilatkozattételt.

1848 üzenete: Börtönnek, bilincsnek lerázom a gondját...

Pápa Város Fúvószenekarának toborzó zenéje fogadta az 1848-49-es forradalom és szabadságharc 167. évfordulója tiszteletére rendezett városi megemlékezésre érkezőket a hűvös kora délután.

Az amerikai nagykövet látogatása

A február végi NATO-hadgyakorlat után ismét magas rangú vendégei voltak az MH Pápa Bázisrepülőtérnek: Colleen Bell, az Amerikai Egyesült Államok magyarországi nagykövete és Hende Csaba honvédelmi miniszter pénteken újra látogatást tett a katonai támaszponton.

Megyei fejlesztési lehetőségekről tanácskoztak

Tájékoztató rendezvényt szerveztek tegnap a polgármesteri hivatal üléstermében a pápai járás település vezetőinek, amelynek keretében a terület- és településfejlesztés alapinformációit osztották meg a résztvevőkkel. Polgárdy Imre, a Veszprém Megyei Közgyűlés elnöke és dr. Imre László megyei jegyző azért kezdeményezték az összejövetelt, hogy a választásokat követően frissen megválasztott tisztségviselőknek segítsenek bekapcsolódni a pályázati rendszerbe.

Változtak a szabadtéri tűz gyújtási szabályok

Ahogy beköszönt a tavasz, mindenki igyekszik ki a kertjébe, hogy rendbetegye és megszépítse a jó időre. A szabadtéri tüzek szempontjából ez a legveszélyesebb időszak. A veszélyt egyrészről a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, a legnagyobb kockázatot azonban a gondatlanság jelenti, hiszen a szabadban keletkezett tüzek 99 százalékát ember okozza.

A magyar-amerikai katonai együttműködés kiváló példája – Hadgyakorlat a bázisreptéren

Fiktív forgatókönyv alapján úgynevezett légideszant műveletből, valamint éleslövészettel egybekötött harcászati szintű mozzanatokból álló közös gyakorlaton vesznek részt amerikai és magyar katonák február 22. és március 3. között. A Warlord’s Rock 2015 elnevezésű program csütörtöki, pápai eseményeit megtekintette többek között Hende Csaba honvédelmi miniszter, Ben Hodges altábornagy, az amerikai haderő európai parancsnokságának parancsnoka, Benkő Tibor vezérezredes, valamint Colleen Bell, az Egyesült Államok magyarországi nagykövete.

Pápai Rendőrkapitányság: célunk a közbiztonság erősítése

Kiemelt célunk volt a 2014. évi országgyűlési képviselők, az Európai Parlament tagjai, a helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek, illetve a nemzetiségi önkormányzati képviselők választásával kapcsolatos biztonságos környezet szavatolása, a választások zavartalan lebonyolításának elősegítése – kezdte évértékelő beszámolóját Szappan Csaba pápai randőrkapitány  a Pápai Rendőrkapitányság mai állománygyűlésén.

Új tervek a régi dohánygyár épületével - Ülésezett a képviselő-testület

A mai képviselő-testületi ülés helyszíni bejárással kezdődött nyolc órától, a Béke téri volt Állami Dohánygyár épületét tekintették meg az önkormányzati képviselők és a város vezetősége. A Haas+Sohn Fűtőkészülékgyártó és Kereskedő Kft. tulajdonában lévő épületegyüttest a cég eladásra hirdette meg, mivel új helyre költöztek. A testületi ülésen a képviselők elhalasztották az adás-vételt, a környezetvédelmi hatóság vizsgálati eredményeit várják meg, amely dr. Áldozó Tamás polgármester tájékoztatása szerint remélhetőleg nem lesz akadálya a tulajdonátruházásnak.

A települési támogatásokról szóló rendelet-tervezetet véleményezték a részönkormányzatok

A pénteki városi képviselő-testületi ülésen tárgyalandó előterjesztést véleményezték a kéttornyúlaki, a borsosgyőri és a tapolcafői részönkormányzat tagjai ma délután. Mindhárom településen elfogadásra javasolták a pénzbeli és természetben nyújtott szociális, valamint a gyermekek és a fiatal felnőttek rászorultságára tekintettel nyújtható ellátásokról és az ezzel kapcsolatos eljárási szabályokról szóló önkormányzati rendelet módosítását. Ezzel kapcsolatban Dr. Bertha Szilvia igazgatási és szociálpolitikai csoportvezető tájékoztatta a testületeket.

Ami zárható, azt be kell zárni! - Vagyonvédelmi előadás időseknek

A bűncselekmények áldozatainak világnapjához kapcsolódva szervezett programokat a héten a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság. Kiemelt célcsoportnak az időskorúakat választották, hiszen ők a legsérülékenyebb korosztályba tartoznak, a főkapitányság pedig közel tíz éve kiemelt figyelmet fordít rájuk bűnmegelőzési tevékenysége során. 

Oldalak