Jelenlegi hely

Önkormányzat

Ógyallai delegáció járt Pápán

A szlovákiai Ógyalla képviselő-testületének tagjai tettek látogatást városunkban szombaton. A delegáció a kapcsolatfelvétel jegyében, Áldozó Tamás polgármester meghívására érkezett a Városházára, ahol a városvezető, Kanozsainé dr. Pék Mária címzetes főjegyző, a képviselő-testület tagjai és az önkormányzati gazdasági társaságok vezetői fogadták a vendégeket.

Megindítják a felszámolást

Sajtóközleményben tájékoztatta az önkormányzat a média képviselőit a múlt heti képviselő-testületi ülésen a Pápai Hús-csoporttal kapcsolatban hozott döntésről.

Téli gépszemle a Közútnál

Bár még hétágra süt a nap és a hőmérők higanyszála magasra kúszik napközben, az utak kezelői már a télre készülnek. A Magyar Közút Nonprofit Zrt. Pápai Üzemmérnökségén is elvégezték már a hóeltakarításban és síkosság-mentesítésben használatos gépjárművek és kiegészítőik karbantartását, s felkészítették gépeiket a téli üzemmódra.

Költségvetés módosítás, személyi ügyek, beiskolázási körzetek – ülést tartottak a képviselők

A hónap utolsó munkanapján tartotta munkaértekezletét Pápa Város Képviselő-testülete. A tanácskozás zárt üléssel kezdődött, melyen a városatyák tárgyalták a Pápai Hús Kft. 1-9. havi beszámolóját.

25 éves Pápa Város Képviselő-testülete

Országszerte ezekben a hetekben ünneplik a települések az első önkormányzati választások negyedszázados jubileumát, az első helyi önkormányzatok létrejöttét. Pápa Város Önkormányzata ma délután 14 órakor – percre pontosan 25 évvel az első alakuló ülés után – ünnepi testületi ülésen idézte fel az előző két és fél évtizedet.

Német vendégek Pápán

Veszprém megye németországi testvérrégiójából, Fichtelgebirgéből érkeztek vendégek Pápára pénteken. A megye és a bajor kisrégió közel három évtizede ápol partnerséget egymással, képviselőik azóta több látogatáson és programon ismerkedtek egymás közigazgatásával, fejlesztéseivel.

Átadták az új orvosi rendelőt Borsosgyőrön

-Nagyon szép, nem is gondoltam, hogy ilyen elegáns lesz. Nem szeretek orvoshoz járni, de ha mégis kell, ide szívesebben jövök majd, mint eddig - mondta a borosgyőri Kocsis Károlyné az új orvosi rendelő birtokba vételét követően. Az idős asszony 1958 óta él a faluban, járt a régi rendelőkben is, a mostanit azonban összehasonlíthatatlanul színvonalasabbnak tartja.

Pápai értékekről várnak javaslatokat - Ülésezett a város képviselőtestülete

Péntek délután ülésezett a város képviselőtestülete, amelyen dr. Áldozó Tamás polgármester bemutatta a megjelenteknek dr. Süle Zitát, az önkormányzat új gazdasági osztályvezetőjét. A testületi ülésen főhangsúlyt kapott dr. Hermann István beszámolója a helyi értékek jegyzékbe vételének folyamatáról.

Lezárult a távvezeték-építési projekt

Elkészült az öt Marcal-menti település (Kemeneshőgyész, Magyargencs, Marcalgergelyi, Szergény, Vinár) ivóvízminőségének javítására épített mintegy 27 kilométer hosszú távvezeték. A nagyszabású beruházás zárórendezvényét Magyargencsen tartották csütörtökön, ahol elhangzott: több száz háztartás, közel kétezer ember jut kiváló, ásványvíz minőségű ivóvízhez a fejlesztésnek köszönhetően.

A határon szolgáló rendőröknek gyűjtenek

„A Zsaruellátó egy civil kezdeményezésre, pártoktól függetlenül létrehozott szervezet, melynek célja, hogy megmutassuk, a határainkon szolgálatot teljesítő "modern végvári vitézek" maximális támogatást élveznek a polgári lakosság részéről.” Így mutatkozik be a Facebook-oldalán a Zsaruellátó, amely már pápai koordinátorokkal is rendelkezik.

Oldalak