Jelenlegi hely

Önkormányzat

Egyhangú döntések – Ülésezett a képviselő-testület

Ellenszavat nélkül fogadta el Pápa város képviselő-testülete a ma délelőtti ülésén napirendre került valamennyi előterjesztést. A Városháza nagytermében tartott tanácskozás elején Áldozó Tamás polgármester elmondta, 2015-től minden hónap harmadik hetének péntekjén ülésezik majd a testület.

Átvették megbízóleveleiket a képviselők

Dr. Édes Ágnes, a Helyi Választási Bizottság elnöke átadta a megbízólevelet dr. Áldozó Tamás polgármesternek, valamint az október 12-i választáson mandátumot szerzett önkormányzati és nemzetiségi képviselőknek ma délután a Városházán. A Helyi Választási Bizottság megállapította: a választás eredményes volt, a választás lebonyolítása során törvénysértés nem történt. 

Áldozó Tamás: Köszönjük a választók bizalmát!

Ünnepeltek a Fidesz-KDNP pártszövetség színeiben induló helyi politikusok és segítőik vasárnap este, hiszen valamennyi egyéni választókerületben győzni tudtak, így mind a tíz jelöltjük tagja lesz az új képviselő-testületnek. A Galéria Bisztróban tartott esti összejövetelükön együtt nézték a folyamatosan érkező eredményeket és értékelték az önkormányzati választásokat. Áldozó Tamást, a város polgármesterét az eredmények csaknem teljes feldolgozottsága után kérdeztük.

Áldozó Tamást ismét polgármesternek választották a pápaiak

Vasárnap reggel 6 órakor nyíltak meg a szavazókörök a 2014.évi helyi önkormányzati választásokra és 19 óráig adhatták le voksaikat a szavazásra jogosultak. Pápán 25688 szavazópolgár szerepelt a névjegyzékben, közülük 9429-en adták le voksukat. A Nemzeti Választási Iroda információi szerint az adatok 100 százalékos feldolgozottságánál dr. Áldozó Tamásra, a Fidesz-KDNP polgármesterjelöltjére 4381-en szavaztak, ez a szavazatok 47,86 százalékát jelenti.

Polgármesteri köszönet a képviselői munkáért

Ünnepélyes keretek között köszönte meg dr. Áldozó Tamás polgármester a pápai képviselő-testület és a részönkormányzatok tagjainak, valamint a polgármesteri hivatal munkatársainak a 2010-2014-es önkormányzati ciklus során elvégzett munkájukat szerdán délután.

Hosszas vita után ellenszavazat nélkül fogadta el a testület a gazdaságfejlesztési stratégiát

Bár minden határozatot ellenszavazat és tartózkodás nélkül elfogadott Pápa Város Képviselő-testülete, két előterjesztésről hosszas vita után döntöttek a képviselők a mai ülésen. Pápa Város Gazdaságfejlesztési Stratégiája és ehhez kapcsolódóan a Veszprém Megyei Kormányhivatal Pápai Járási Hivatal Járási Munkaügyi Kirendeltségének beszámolója kapcsán megoszlottak a vélemények a testületben.

Polgármesterjelölteket mutatott be a Fidesz

Az őszi önkormányzati választásokra készülve öt polgármester-jelöltet mutatott be dr. Kovács Zoltán országgyűlési képviselő, a Fidesz megyei választmányának elnöke ma délután.

A munkában hiszek. Meg a városomban – Áldozó Tamás a Fidesz polgármesterjelöltje

Áldozó Tamás a Fidesz polgármesterjelöltje – jelentette be ma délután dr. Kovács Zoltán választókerületi elnök a Fidesz irodában tartott sajtótájékoztatón. Mint mondta, lezajlott az őszi önkormányzati választásokat megelőző választási eljárás, eszerint első körben a helyi közösség egyhangúlag döntött a polgármesterjelölt és a képviselőjelöltek személyéről.

Ülésezett a városi képviselő-testület

Egyöntetű igen szavazatok mellett fogadta el a városi képviselő-testület a mai napra kitűzött előterjesztéseket. A képviselők zárt ülésen tárgyaltak a Pápai Hús 1913 Kft. konszolidált mérlegéről, amely egy összesített beszámoló annak vizsgálatára, hogy a társaság a kapcsolódó vállalkozások, így például a Pápa-Ser Kft. előtt nem folytat a veszteségek elrejtésére vonatkozó tevékenységet.

A 800 éves jubileum jegyében ünnepelték Pápa Város Napját

Huszadik esztendeje ünnepelte június 16-án a város napját az önkormányzat, annak emlékére, hogy 1848-ben ezen a napon tartották az első helyhatósági választásokat. Pápa Város Napja minden évben valamely aktuális évfordulóhoz, a város életének meghatározó hagyományához kapcsolódik, s ezúttal a 800 éves jubileum és a helyi értékek kapták a főszerepet.

Oldalak