Jelenlegi hely

Önkormányzat

Polgármesteri köszönet a képviselői munkáért

Ünnepélyes keretek között köszönte meg dr. Áldozó Tamás polgármester a pápai képviselő-testület és a részönkormányzatok tagjainak, valamint a polgármesteri hivatal munkatársainak a 2010-2014-es önkormányzati ciklus során elvégzett munkájukat szerdán délután.

Hosszas vita után ellenszavazat nélkül fogadta el a testület a gazdaságfejlesztési stratégiát

Bár minden határozatot ellenszavazat és tartózkodás nélkül elfogadott Pápa Város Képviselő-testülete, két előterjesztésről hosszas vita után döntöttek a képviselők a mai ülésen. Pápa Város Gazdaságfejlesztési Stratégiája és ehhez kapcsolódóan a Veszprém Megyei Kormányhivatal Pápai Járási Hivatal Járási Munkaügyi Kirendeltségének beszámolója kapcsán megoszlottak a vélemények a testületben.

Polgármesterjelölteket mutatott be a Fidesz

Az őszi önkormányzati választásokra készülve öt polgármester-jelöltet mutatott be dr. Kovács Zoltán országgyűlési képviselő, a Fidesz megyei választmányának elnöke ma délután.

A munkában hiszek. Meg a városomban – Áldozó Tamás a Fidesz polgármesterjelöltje

Áldozó Tamás a Fidesz polgármesterjelöltje – jelentette be ma délután dr. Kovács Zoltán választókerületi elnök a Fidesz irodában tartott sajtótájékoztatón. Mint mondta, lezajlott az őszi önkormányzati választásokat megelőző választási eljárás, eszerint első körben a helyi közösség egyhangúlag döntött a polgármesterjelölt és a képviselőjelöltek személyéről.

Ülésezett a városi képviselő-testület

Egyöntetű igen szavazatok mellett fogadta el a városi képviselő-testület a mai napra kitűzött előterjesztéseket. A képviselők zárt ülésen tárgyaltak a Pápai Hús 1913 Kft. konszolidált mérlegéről, amely egy összesített beszámoló annak vizsgálatára, hogy a társaság a kapcsolódó vállalkozások, így például a Pápa-Ser Kft. előtt nem folytat a veszteségek elrejtésére vonatkozó tevékenységet.

A 800 éves jubileum jegyében ünnepelték Pápa Város Napját

Huszadik esztendeje ünnepelte június 16-án a város napját az önkormányzat, annak emlékére, hogy 1848-ben ezen a napon tartották az első helyhatósági választásokat. Pápa Város Napja minden évben valamely aktuális évfordulóhoz, a város életének meghatározó hagyományához kapcsolódik, s ezúttal a 800 éves jubileum és a helyi értékek kapták a főszerepet.

Tömeges közlekedési baleset - gyakorlatoztak a tűzoltók

Tömeges közlekedési baleset. Jajveszékelés, segélykiáltások. Két halott, több sérült. Gépjárműbe szorult emberek, autóbuszban ragadt sérültek, lábtöréses utasok, fej- és gerincsérültek, megbillent autóbusz, összepréselt személyautók és egy veszélyes anyagot szállító kisteherautó. Ez fogadta a helyszínre érkező tűzoltókat a mai napon.

Kitiltották a nehéz teherjárműveket az Ötödik utcáról és a Várkert utcáról

Az előző hetekben komoly tehergépjármű forgalom terhelte meg az Ötödik utca-Gróf út-Várkert utca-Szent István út-Győri út útvonalat, néha konvojban haladtak át a város ezen szakaszán a nagy tömegű építőanyagot szállító teherautók, melyek a csornai útépítéshez szállítják egy Pápa közeli bányából a murvát. Ezek a 10 tonnánál is nagyobb tömegű járművek azonban súlyos károkat okozhatnak az útburkolatban, ezért a városvezetés úgy határozott, súlykorlátozást vezetnek be azokon az érintett utakon, melyek város fenntartásában vannak.

Ellenszavazat nélkül elfogadták az előterjesztéseket - Ülésezett a városi képviselő-testület

Rendeletek módosításáról tárgyalt ma a városi képviselő-testület. A hulladékgazdálkodási közszolgáltatásról szóló, valamint a nem közművel összegyűjtött háztartási szennyvíz begyűjtésére vonatkozó kötelező helyi közszolgáltatásról szóló önkormányzati rendelet módosítására a jogszabályi háttér változása miatt volt szükség. 

Megnyitotta kapuit a nagykorúvá vált Pápai Agrárexpo

Megnyitotta kapuit a 18. Pápai Agrárexpo. A Dunántúl egyik legjelentősebb mezőgazdasági szakkiállítása és vására a Sportcsarnok területén – a hagyományokhoz híven külső és belső kiállítói területen – várja a látogatókat három napon át.

Oldalak