Jelenlegi hely

Önkormányzat

Veszprém Megyei Polgármesteri Fórum Pápán

Pápán, a Városházán tartották a Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége (TÖOSZ) Veszprém megyei fórumát ma délelőtt. Az önkormányzati vezetőkön kívül a rendezvényre meghívást kaptak a megye országgyűlési képviselői, a megyei közgyűlések elnökei, a járási hivatalvezetők és az MKKSZ megyei titkárai is. 

Felújították az igali játszóteret

Ma délután fejezte be a Városgondnokság az Igal lakótelepen lévő Katalin játszótér felújítását. A gyermekbirodalom 2004-ben épült, s mostanra erősen leromlott a játékok állapota. A TÜV lehangoló szakvéleményt mondott a létesítmény minőségéről – tudtuk meg Bakó Istvántól, a Városgondnokság igazgatójától, aki éppen ezért döntött úgy, hogy ezt a játszóteret újítják fel először.

Újra a tervezőasztalon folyik a munka

Az esős időjárás ellenére jó ütemben haladt a Szent István úti áteresz újjáépítése. A munkálatok február elején kezdődtek meg, a kivitelezők azóta lefektették az új csapadékelvezető csöveket az út teljes szélességében, mintegy 25 méter hosszan, és elkészült az áteresz két végét lezáró fal is. A munkálatokat azonban egyelőre nem folytathatják, mert az előzetes felméréseknél instabilabbnak bizonyultak a régi áteresz téglafalai, így azt újra be kellett vizsgáltatni, hiszen a visszatöltött és helyreállított út rendkívüli forgalomnak és gépjárműterhelésnek van kitéve, az újjáépítés célja pedig éppen az, hogy újabb megsüllyedés ne veszélyeztesse a közlekedés biztonságát.

A díszpolgári cím elnyerése még inkább munkára sarkall – beszélgetés dr. Kovács Zoltánnal

Az 1848/49-es forradalom és szabadságharc 168. évfordulója tiszteletére rendezett városi megemlékezésen vehette át dr. Kovács Zoltán országgyűlési képviselő, a Miniszterelnökség területi közigazgatásért felelős államtitkára dr. Áldozó Tamás polgármestertől a Pápa Város Díszpolgára kitüntető címet.

Javítják a murvás, kavicsos utakat

Régóta húzódó probléma az Öreghegy, Kishegy és Törszsökhegy murvás útjainak karbantartása. Bár az önkormányzat minden évben javíttatta őket és több millió forintot költött az állapotuk helyreállítására, a nem szilárdburkolatú utak minősége hagy kívánni valót maga után. A gondot nem csupán a csapadékvíz okozta károk jelentik, hanem az is, hogy ezeket az utakat nem a jelenlegi gépjárműforgalom okozta terhelésre építették.

Gazdasági vezetők fóruma a Haas und Sohn Kft-nél

Pápa város polgármestere, Áldozó Tamás és a NATO Légi Szállítást Kezelő Programiroda vezetője, Weik Noldus nemrégiben létrehozta a Pápai Gazdasági Vezetők Fórumát, amelynek ma tartották negyedik összejövetelét. A fórumot mindig más helyszínen tartják, ezúttal a Haas+Sohn Fűtőkészülékgyártó és Kereskedő Kft. pápai telephelye adott otthont a rendezvénynek. 

Ajándékeső a 90 éves Juhos Sándornak

A város vezetése, a Magyar Honvédség szervezetei és a Honvéd Bajtársi Klub tagjai köszöntötték 90. születésnapján Juhos Sándor nyugállományú alezredest a HEMO-ban tartott ünnepségen.

Március 15.: a nemzeti önrendelkezés és a polgári fejlődés szimbóluma

Katonai tiszteletadással és ünnepi műsorral tisztelgett Pápa Város Önkormányzata az 1848/49-es forradalom és szabadságharc hősei, eseményei, vívmányai előtt a ma délelőtti városi megemlékezésen. A Március 15. téren a hideg, havasesős időjárás ellenére is sokan összegyűltek, hogy emlékezzenek a magyar történelem legjelesebb eseményeinek egyikére.

Zajlik a munka a Külső-Várkertben

Februárban kezdődött meg a Külső-Várkert zöldfelületetinek rendezése, azzal a céllal, hogy szabadidő eltöltésre, rekreációs célokra alkalmas parkerdő legyen a Vajda lakótelep szomszédságában. A munkálatok mintegy 10 hektáros területet érintenek, a projekt első ütemében 5 hektárnyi erdőt tesznek rendbe. Ezekben a hetekben – ahogy a vajdaiak mondják – a Kisfenyves és a Fenyves közötti területen, nem messze a Nagyfától zajlik a munka.

A CSOK-ról tájékoztatták az érdeklődőket

Áldozó Tamás polgármester és dr. Kovács Zoltán országgyűlési képviselő meghívására érkezett városunkba pénteken este Novák Katalin. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma család- és ifjúságügyért felelős államtitkára családpolitikai kérdésekről, kiemelten a Családi Otthonteremtési Kedvezményről tartott előadást a JMSZK-ban.

Oldalak