Jelenlegi hely

Pápaiak

2019. A holokauszt pápai áldozatai emlékéve

FELHÍVÁS
magánszemélyek, közösségek, intézmények, polgári társulások részére


Pápa Város Önkormányzata Képviselőtestülete 146/2018 (XII. 20.) határozatában Pápa város vonatkozásában 2019. évet a holokauszt pápai áldozatai emlékévének nyilvánította.

Pápa Város Önkormányzata célja, hogy az emlékév rendezvényekben, emlékjelek állításában, kiadványokban valamint további más módokon bemutassa azt a sokszínű, a város lakosságának részét képező nagy létszámú közösséget, melynek tagjai pápai polgárok voltak, és akiknek elvesztése pótolhatatlan veszteséget jelent városunknak. 

Pápa Város Önkormányzata várja az ajánlásokat, javaslatokat az emlékév során a pápai zsidó közösség több évszázados történetének, kulturális, szellemi és épített örökségének bemutatására, az áldozatok előtti méltó tiszteletadásra, valamint az emlékév megnevezésére.

Kérjük, hogy ajánlásaikat, javaslataikat legkésőbb 2019. január 25-ig juttassák el személyesen vagy postai úton a Polgármesteri Hivatal Titkárságára (8500 Pápa, Fő u. 5.) vagy elektronikus levélként a titkarsag@papa.hu email címre.

 

Pápa Város Önkormányzata

Módosították a kutak engedélyezését rendező jogszabályt

Módosították a kutak engedélyezését előíró jogszabályt

 

Az Országgyűlés módosította a vízgazdálkodásról szóló 1995. évi LVII. törvényt. A módosítás értelmében a türelmi idő 2020. december 31-ig tart. Eddig mentesül a bejelentő a hátrányos jogkövetkezményektől.

A jogszabály rész hatályos szövege:

Kerékpáros túra a biztonságosabb közlekedésért.

Kerekezzünk együtt a biztonságosabb közlekedésért! Emlékezzünk együtt társainkra, akik bár útnak indultak soha sem érhettek haza. 
Ismerje meg a városunk közlekedésbiztonságot javító beruházásait.

Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjpályázat 2019 - Határidő módosítás

BURSA BENYÚJTÁSI HATÁRIDŐ MÓDOSÍTÁS!

Tisztelt Ügyfeleink!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy a pályázatkezelő döntésének értelmében a Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjpályázat 2019. évi fordulójában a pályázati beadási határidő és az önkormányzati döntési határidő is meghosszabbításra került.

Tájékoztatás meglévő kutak fennmaradási engedélyezési eljárásáról

Tájékoztatás meglévő kutak fennmaradási engedélyezési eljárásáról

 

A megnövekedett érdeklődésre tekintettel Dr. Verrasztó Norbert Károly aljegyző az alábbiakban tájékoztatja a lakosságot a meglévő kutak fennmaradási engedélyezési eljárásáról.

 

Jogszabály értelmében a kút létesítése, üzemeltetése, fennmaradása és megszüntetése engedélyköteles tevékenység. A vízgazdálkodásról szóló 1995. évi LVII. törvény 29. § (7) bekezdés a)-b) pontja alapján mentesül a vízgazdálkodási bírság megfizetése alól az a létesítő, aki 2018. január 1-jét megelőzően engedély nélkül vagy engedélytől eltérően létesített vízkivételt biztosító vízilétesítményt, ha a vízjogi fennmaradási engedélyezési eljárást 2018. december 31-ig kérelmezi, és az engedély megadásának feltételei fennállnak.

 

Oldalak