Jelenlegi hely

Kultúra / Sport

Két országos bajnoki címmel indult az év

Egy sikeres téli felkészülést követően a Pápai Atlétikai Club kalapácsvetői számára Szombathelyen, a Sugár úti Sportcentrumban indult a 2017-es versenyszezon. A Téli dobó bajnokság serdülő és újonc kategóriájának induló között kilenc pápai versenyző mérette meg magát. 
- Nagy örömünkre mind a kilenc pápai atlétának sikerült bekerülnie a legjobb nyolc közé, így nem lehetünk elégedetlenek – értékelte a február végi versenyt Kis Károly, az atléták felkészítője.

Bejelentkeztek az aranyért

A megyei első osztályú női kézilabda bajnokságban szereplő Kilián DSE alakulata az elmúlt hétvégén a bajnoki címre hajtó veretlen Balatonszemes otthonában folytatta a tavaszi menetelést. Koncz János tanítványai ősszel 29-29-es döntetlent játszottak hazai pályán, így idegenben nem számítottak esélyesnek. A papírformát végül sikerült felborítani, a pápai lányok bravúros, 35-24-es győzelmet arattak, mellyel feljöttek a tabella harmadik helyére, sőt amennyiben hétvégén legyőzik Ősi csapatát, még egy helyet előrébb kúszhatnak.

Lemondott Horváth Adrián - Új elnököt választ a Pápai Művelődéstörténeti Társaság

Ma délután tartotta éves közgyűlését a Pápai Művelődéstörténeti Társaság. A pénzügyi beszámoló mellett Horváth Adrián elnök értékelte a tavalyi esztendőt. Mint mondta, mozgalmas év volt a 2016-os a közösség számára, hisz egyrészt elindították a pápai helyi értéktár elemeit bemutató sorozatukat, másrészt a Pápai Kaszinó egykori hagyományát is felelvenítették.

Kosárlabda utánpótlásképző-központ épül az Acsádyban

Élve a társasági adó nyújtotta kedvezményekkel valamint a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének (MKOSZ) pályázatával, a 2016/2017-es adóévben is jelentős összeggel gazdagodhat a Pápai Kosárlabda Club. A társasági adót felhasználható kedvezményezettek körébe a kosárlabda sportág is beletartozik, a klub a kezdetektől fogva sikeresen pályázik. Idén a társasági adóból 25 millió forint összegyűjtésére kapott engedélyt az egyesület, melyet működési költségekre fordíthatnak, emellett sikeresen pályáztak a szövetségnél is. 

Az országos döntőig meneteltek

Az elmúlt hétvégén Zalaegerszegen rendezték meg a IV. korcsoportos futsal diákolimpia országos döntőjét. Szombaton két helyszínen, a Zalakerámia Sportcsarnokban, illetve a Kölcsey Gimnáziumban húsz csapat kezdte meg a küzdelmeket négy ötfős csoportban. A 19 megye és Budapest győztese között Veszprém megyét a Munkácsy Mihály Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola képviselte, mely a városi és megyei döntőt is magabiztosan nyerte meg. Oroszvári Péter csapata csoportjukban Győrrel, Kaposvárral, Péccsel és Zalaegerszeggel találkozott.

Sakk: Megvan az első győzelem

Az NB II-es sakk bajnokság nyolcadik fordulójában a Szabadgyalog Sakk Egyesület Veszprémbe, az Ezüst Huszár Veszprém alakulatához utazott. A leülési arány 10-2 volt az ellenfél javára, így a mieink a tisztes helytállást és a minél több pont gyűjtését tűzték ki célul. Sakkozóink végül borították a papírformát és 7-5 arányban győztek, mellyel megszerezték első sikerüket a pontvadászatban. 

Sikeresen pályázott a Bakonyerdő Pápa

Mint arról már korábban beszámoltunk, a társasági adót érintő változások lehetővé teszik a nyereséges, társasági adó fizetésére kötelezett vállalkozások számára, hogy adójukkal a látványsportágak körébe sorolt öt sportág, a labdarúgás, a kézilabda, a kosárlabda, a vízilabda és a jégkorong országos szövetségeit, azok tagszervezeteit, vagyis magukat a csapatokat támogassák. A Pápai Egyesített Labdarúgó Clubhoz hasonlóan a Bakonyerdő Pápa is a kezdetektől fogva él a társasági adó nyújtotta lehetőséggel, nincs ez másképp a 2016/2017-es adóévben sem.

Télutó Kupa: Várják a nevezéseket

Pápa Város Önkormányzata és a Jókai Mór Művelődési és Szabadidő Központ szervezésében február 26-án, vasárnap 13 órától rendezik meg a közszolgálati szférában dolgozók számára a Télutó Kupa teremlabdarúgó tornát.

A teljesség megfestésének szándékával – Heitler László emlékkiállítás a Magyar Kultúra Napján

A teljesség megfestésének szándékából elindulva ment képein az évek múlásával a részletek felé. Évtizedek alatt jutott el oda, hogy a jelenségeket, az élet és a létezés végleges részleteit megfesse, megfogalmazza – mondta méltatásában Praznovszky Mihály irodalomtörténész tegnap este a Jókai Mór Művelődési és Szabadidő Központ emeleti előterében berendezett Heitler László emlékkiállítás megnyitóján.

Oldalak