Jelenlegi hely

Virágos körforgalom készül a Csókán

A tervek szerint jövő tavasszal rendezett növényzet borítja majd a Csóka körforgalmát. Az előkészítő munkálatokat már most megkezdte a Városgondnokság, melynek első lépéseként a 35 méter átmérőjű körforgalom közepén lévő mélyedést töltötték fel földdel.

A feltöltést vasárnap reggel végezték el, hogy minél kevésbé zavarják a nagy forgalmú csomópont közlekedését. A délig tartó munkálatok idejére rendőrök segítették a forgalmat a Csókánál. Az első teherautó reggel 6-kor indult el a helyszínre – tudtuk meg Bakó Istvántól. A Városgondnokság igazgatója azt is elmondta, az ötletet az adta a körforgalom rendezéséhez, hogy a helyi Talajerőgazdálkodási Kft. segítségét ajánlotta a városvezetésnek a közterületek rendezéséhez, melyhez nemcsak töltés- és termőföldet biztosítanak, hanem munkagépeket is.
- Több mint 200 köbméter töltésföldet hordunk a területre, ezt termőréteggel borítjuk és egy másik alkalommal feketeföldet, virágföldet terítünk el a körforgalomban – mondta el az igazgató.

Mivel a növények ültetésére a nyári időszak nem alkalmas, ezért a telepítések legkorábban ősszel kezdődhetnek, a terv szerint pedig a jövő évi vegetációs időszak kezdetére minden növény a helyére kerül. Ennek tervei egyébként már megvannak, a körforgalom közepére 8 méter átmérőjű platót emelnek, arra törpefákat és örökzöldeket telepítenek, körülöttük pedig szétnyíló hullámsávokban díszkő, örökzöldek, egynyári virágok, virágzó évelők ékesítik majd a területet.