Jelenlegi hely

Újabb fejlesztések a Várkertfürdőben

Az év elején indultak meg azok a kisebb fejlesztések a Várkertfürdőben, melyek a magasabb minőségű szolgáltatások nyújtását és a komfortosabb körülmények kialakítását célozzák. Ennek a fejlesztéssorozatnak az első lépése volt az uszodai szauna bővítése és felújítása, majd az uszodai belső közlekedési útvonalak átalakítása. Jelenleg két helyen is zajlik a munka: a konditeremben és a fallabda pályán.

A konditeremben a folyosó falának elbontásával és az ajtó áthelyezésével a korábbinál 40 négyzetméterrel tágasabb tér áll a sportolni vágyók rendelkezésére, így lényegesen szellősebb elhelyezést kaphattak a kardio- és erőgépek, ami a vendégek komfortérzetét növeli, ugyanakkor lehetőséget ad a későbbiekben beszerzendő új fittnessgépek elhelyezésére is. A munkálatok a befejezéséhez közelednek, csupán néhány falfelület festése és a konnektorok áthelyezése várat még magára.
A baloldali fallabdapálya felújítása kedden kezdődött meg. Az egyre kedveltebb sportágnak helyet adó egyik pályán ugyanis régóta problémát okoz a padló felvizesedése, ami az eredeti szigetelés elhasználódása miatt keletkezett. A szakemberek most teljesen felújítják a szigetelést, dréncsöves megoldást alkalmaznak, ami fölött sport lengőpadlót alakítanak ki, s erre kerül majd a kimondottan fallabdapályára való sportpadló. A munkálatok várhatóan három hétig tartanak, a nagy zajjal és jelentős anyagmozgatással járó munkafolyamatokat a létesítmény zárva tartási ideje alatt, késő este végzik. A felújítás csak a baloldali pályát érinti, így a squash kedvelőinek ez idő alatt is van lehetősége a sportolásra.
A felújítások kapcsán Nagy Zsolt vezérigazgatótól megtudtuk, megkezdődtek a nyári előkészületi munkák a strand területén, ahol szintén várható néhány kisebb fejlesztés. Így például szabadtéri fitnessgépeket és új játszótéri játékokat szerez be a fürdő. Tervezik továbbá a termálfürdő szaunájának átalakítását is, ami a termálszezon végén, ugyancsak nyáron kezdődhet meg.