Jelenlegi hely

Új esetkocsi a pápai mentőállomáson

Egy új esetkocsival bővült a pápai mentőállomás gépparkja a közelmúltban. A gépjármű nagyobb, mint a társai, több hely van benne és egyéb felszereltségében is túlmutat a többi mentőautón. Major Roland mentőállomás-vezető elmondta, hogy idén kormányzati forrásból 193 mentőautó beszerzésére nyílt lehetősége az Országos Mentőszolgálatnak. A flotta az idejét kifutott autókat váltja, Pápán egy 13 éves mentőautó került ki a gépjárműparkból, s ennek a helyére állt be a vadonatúj esetkocsi.

A gépjármű felszereltsége hasonló az előző esetkocsihoz. A 165 lóerős, automataváltós Mercedes típusú kocsi tökéletes biztonságtechnikai kiegészítőkkel és GPS-szel van ellátva. A hordágyat a különböző megbetegedésekhez tudják állítani, így különböző fektetési módokat tudnak alkalmazni. 
A gépkocsi fény és hangtechnikája is megújult. A szirénák hangja erősebb, mint a korábban használt típusoké, a színes villogót pedig pár kilométer távolságból, akár nappal is azonnal észre lehet venni – tudtuk meg a mentőállomás-vezetőjétől, aki hozzáfűzte, összesen négy mentőautóval dolgoznak, az esetkocsi személyzete egy gépkocsivezetőből, egy mentőtisztből és egy mentő szakápolóból áll, a hét minden napján 0-24 óráig van szolgálatban.