Jelenlegi hely

Több mint másfél millió forintból újult meg a Göncöl utcai játszótér

Ma vehették birtokukba a gyerekek a felújított Göncöl utcai játszóteret, amely gazdasági szereplők adományának, az Erzsébetvárosi Nap főzőverseny bevételének és önkormányzati támogatásnak köszönhetően újult meg. 


Venczel Csaba önkormányzati képviselő elmondta, közös ötletük alapján valósult meg a játszótér felújítás. A támogatók között volt többek között a Cargill Takarmány Zrt., akik 260.000 Ft-tal támogatták a felújítást, de vállalkozók is segítettek, akik az Erzsébetvárosi Napon tombola felajánlást tettek, valamint a főzőversenyen befolyt összeget is erre a célra fordították. 

-A tavalyi Erzsébetvárosi nap főzőversenyének és tombolajátékának bevételével már 530 ezer forint állt rendelkezésre, ezt az összeget egészítette ki a Városgondnokság játszóterek felújítására szánt céltartaléka. A felújítás során a Göncöl utca melletti füves terület rendezését, valamint új játékokat - pörgőhintát, mászófalat és rugós hintát szereztek be, de a homokozót, és a padokat is megújították.
Áldozó Tamás polgármester hozzáfűzte, mindig nagy öröm számukra, ha egy felújított játszóteret adhatnak át. Mint mondta, az elmúlt években több játszóteret is átadtak a városban. Felhívta a gyerekek és szüleik figyelmét, hogy vigyázzanak a játékokra. Kiemelte, a játszótér egy valódi találkozóhelye lehet a városrésznek, ahol a családok, a gyerekek és szüleik össze tudnak járni. 

Schlechtné Kósi Ildikó üzemvezető elmondta, cégük társadalmi felelősségvállalása keretében mindig más és más szervezetet támogat, így esett a választás ennek a városrésznek a játszóterére. Mint mondta, nagy öröm számukra, hogy hozzájárulhattak a játszótér felújításához, s reményeit fejezte ki, hogy mindenki örömét leli majd a játékokban, s óvja, vigyázza majd ezeket, hogy azok hosszú ideig szolgálhassák az apróságokat. 
A játszótér átadó keretében a gyerekek legnagyobb örömére hűsítő fagyit is ehettek. 
A gyerekek a kánikulai hőség ellenére azonnal megrohamozták a játékokat, s kedvükre élvezték a vadonatúj elemeket.