Jelenlegi hely

Térfigyelő kamerák a Fő téren – Ülésezett a város képviselő-testülete

Három napirendi pontot tárgyalt ma délelőtti ülésén az önkormányzat képviselő-testülete a Városháza nagytermében. Elsőként a Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Pápai Katasztrófavédelmi Kirendeltségének támogatásáról határoztak a képviselők. Az egyhangúlag megszületett döntés értelmében a város 250 ezer forinttal támogatja a Pápai Katasztrófavédelmi Kirendeltséget a 2013-as évben.
Dr. Áldozó Tamás polgármester az ülésen elmondta, az önkormányzat, valamint a katasztrófavédelem között hagyományosan jó a kapcsolat és az együttműködés – mindez annak ellenére a mai napig így van, hogy már nem a város a szervezet fenntartója. A támogatással kapcsolatban a városvezető megjegyezte, ez az összeg a Pápai Katasztrófavédelmi Kirendeltség kiadásaihoz képest nem túl jelentős, de talán mozgásteret biztosít az intézmény számára a nem kötelező feladatok ellátásában, emellett mindenképpen gesztusértékű. Csillag István, a Pápai Katasztrófavédelmi Kirendeltség vezetője hozzászólásában kifejtette, az önkormányzati támogatást eszközbeszerzésre fordítják majd.

A második napirendi pontban a belvárosi térfigyelő kamerarendszerrel kapcsolatosan határoztak a képviselők. A téma korábban már többször terítéken volt. A mostani, ugyancsak egyhangú képviselő-testületi döntés után 12 kamerából álló rendszert helyeznek üzembe a Fő téren, illetve az egyes belvárosi utcákban. A megvalósítást ezúttal is megelőzte a jogszabályi háttér kidolgozása és a rendőrséggel történő egyeztetés.
Az utolsó napirendi pont során vegyes ügyek következtek zárt ülésen, amelyen a képviselők tárgyaltak a Pápai Hús 1913. Kft.-ről, továbbá az önkormányzati vagyonnal kapcsolatos több határozatról.