Jelenlegi hely

A teremtett világ szépségei

A teremtett világ - amit én szépnek látok címmel írt ki képzőművészeti pályázatot A. Tóth Sándor emlékére a Pápai Református Kollégium Gimnáziuma és Művészeti Szakgimnáziuma. A pályázatot az A. Tóth Sándor Alapítvány támogatta. A pápai református iskola a Dunántúli Református Tehetségsegítő Tanács székhelye, ezért kiemelt feladadtának tekinti a tehetséges fiatalok felkutatását, támogatását.

Ezen túl a Refiben működő művészeti képzésre szeretnék felhívni az alkotás iránt érdeklődő fiatalok figyelmét, mondta Kerpel Péter szervező.

A pályázatot felső tagozatos diákok számára írták ki, nem volt megkötés a technikában sem, a gyerekek szabadon alkothattak. 17 iskolából 110 mű érkezett be, ezek mindegyikét kiállították, s természetesen a legjobbakat jutalmazták is. Veszprém megye területéről és a Dunántúli Református Egyházkerület iskoláiból küldtek pályamunkákat. A tárlatnak a Jókai Mór Művelődési és Szabadidő Központ ad otthont. 


Jutalmazták a helyezéseket és voltak különdíjak is
A kiállításmegnyitón Gránásiné Bácsi Tünde igazgató köszöntötte a megjelenteket, majd Tóth Gábor Sándor is üdvözölte az ifjú alkotókat. Tóth Gábor Sándor kérdésünkre elmondta, hogy színvonalasnak tartja a beérkezett pályamunkákat, külön kiemelte a pápai Weöres iskola és a Türr Gimnázium diákjainak alkotásait, dícsérte az ugodi résztvevőket is, de a papkeszi, szigligeti tanulók is színvonalas munkákkal neveztek, mondta.

A diákokat két kategóriában értékelte a zsűri, az 5-6. és a 7-8. osztályosok alkotásait külön bírálták. A helyezések mellett sokan kaptak különdíjat, emléklapot pedig minden résztvevő. A helyezettek vásárlási utalványt és könyvjutalmat vehettek át, útravalóul pedig Tóth Gábor Sándor rájuk bízta a Refi egykori tanárának, A. Tóth Sándornak a hitvallását: Nulla dies sine linea - Ne múljon el nap, hogy vonalat ne húznánk, tehát hogy a rendszeres gyakorlás, az alkotás elengedhetetlen a képzőművészetben.

I. kategória

1. helyezett: Péter László - Ugod
2. helyezett: Mesterházy Korina - Papkeszi
3. helyezett: Forgács Valentina - Ugod


II. kategória
1. helyezett: Budai Levente Pápa, Református Gimn. és Műv. Szakgimn.
2. helyezett: Boldizsár Fruzsina - Papkeszi
3. helyezett: Narancsik Róza - Pápa, Gyurátz

Különdíjasok:

Imre Veronika - Ugod
Pálffy Bianka - Ugod
Medve Bátor András - Szigliget
Varga Attila - Szigliget
Lendvai Natália - Papkeszi
Humpók Fanni - Papkeszi
Takács Zsombor - Csopak
Horváth Richárd János - Pápa, Szent István
Bacsó Blanka Bianka - Pápa, Weöres
Rédling Kiara - Pápa, Weöres
Schauermann Liza - Balatonkenese
Holb Levente - Pápa, Református Gimn. és Műv. Szakgimn.

Az A. Tóth Sándor Alapítvány különdíjasai:

Császár Réka - Pápa, Türr
Péter Lilla - Pápa, Türr
Tardos Luca - Pápa, Türr
Szalai Jázmin - Szigliget