Jelenlegi hely

Színes forgatag a Fő téren

Ínycsiklandó illatok töltötték be a Fő teret ma délután, hiszen megnyitotta kapuit a 24. Pápai Játékfesztivál. A Fő téren a Kézművesek utcájában népi kézművesek és iparművészek kínálják portékáikat három napon keresztül, míg az Ízek utcájában a finom borok és pálinkák mellett kürtös-és mézes kalácsot és grill ételeket is fogyaszthatnak az érdeklődők. 

A szervezők ezúttal is elsősorban a gyerekekre gondoltak, őket számos szórakozás várja a Játékfesztivál ideje alatt, mint például a szekrényjátékok. A Bódéjátékokban a Dühöngő konyha, a Gombóc Matyi és a Repülő Fagyi várja az apróságokat. Ezek ügyességi fajátékok, melyek nagyon népszerűek a gyerekek körében, tulajdonképpen a célbadobást gyakorolhatják az apróságokkal. 
Újdonságnak számít a nagyméretű gigabike hatalmas kerekekkel és a trükkös bringák is. Hosszú sor áll a lufihajtogató bohócnál is, aki vidám figurákat készít a gyerekek kívánságára. 
A délután során a Fő téren fellépett a Vadvirág Néptáncegyüttese, a Pápai Református Kollégium „Tánc-Lánc” Alapfokú Művészeti Iskolájának gyermek táncosai, az Allegro Alapfokú Művészetoktatási Intézmény és a Sindő Népzenekar. 
A kellemes nyári időben a gyerekek a szökőkút hűsítő vizében ugrándozva élvezték, hogy elkezdődött a várva várt vakáció és ezzel egy időben a Játékfesztivál is.
A 24. Pápai Játékfesztivál nyitókoncertjét ma este 21 órakor tartják, amikor is Szikora Róbertnek és csapatainak tapsolhatnak a rajongók. Mindenkit sok szeretettel várnak a szervezők.