Jelenlegi hely

Szépkiejtési verseny, partnerkapcsolat és pályázati lehetőség – Ülésezett a PNNÖ

Megtartotta soron következő ülését a Pápai Német Nemzetiségi Önkormányzat. A gyűlésen megtárgyalták a német szépkiejtési verseny lebonyolítását. Gőgösné Bakos Adél ennek kapcsán elmondta, a megmérettetést jövő szerdán, április 12-én, 14 órától rendezik meg a Munkácsy Mihály Német Nemzetiségi Általános Iskolában. A versenyen minden pápai és környékbeli általános és középiskola részt vehet, reményeik szerint sokan jelentkeznek még, hiszen a határidő pénteken zárul. A diákok több kategóriában és korosztályban mérhetik össze tudásukat.

A zsűri tagjai között a nemzetiségi önkormányzat képviselői is részt vesznek, de nyugdíjas tanárok és anyanyelvi zsűri is lesz a bíráló bizottságban. 
Pillerné Fódi Ilona elnök a vegyes ügyekben beszélt arról, hogy a hétvégén részt vesznek a Veszprém Megyei Német Önkormányzatok Közössége konferenciáján Városlődön. A programon Ritter Imre parlamenti szószóló és Heinek Ottó, az Országos Német Önkormányzat elnöke is megjelenik. 
Szó esett a pályázatokról is, ugyanis a Veszprém Megyei Német Önkormányzatok Közössége négy témában írt ki pályázatot, melyből a pápaiak háromra, a nemzetiségi napra, a szépkiejtési versenyre és az adventi hangversenyre kívánnak pályázni.
A Veszprém Megyei Német Önkormányzat és a Német Önkormányzatok Közössége együtt szeretne kialakítani egy testvérvárosi kapcsolatot egy bajorországi településsel a pedagógusok képzése és a diákok nyelvgyakorlása céljából. 
Pillerné Fódi Ilonától megtudtuk, nemrégiben Olasz községből jártak nemzetiségi vendégek a pápai nemzetiségi önkormányzatnál, akiknek bemutatták a várost, megtekintették az Esterházy-kastélyt, a Kékfestő Múzeumot és a nap végén a Várkertfürdőben pihenhettek.