Jelenlegi hely

Sulyok Dezsőre emlékeztek a képviselők

A péntek délelőtti képviselő-testületi ülés után a Batthyány utcába vonultak a városatyák, hogy fejet hajtsanak Pápa II. világháborút követő első polgármestere emléke előtt. Sulyok Dezső születésének 120. évfordulójára Kerecsényi Zoltán önkormányzati képviselő, a Városbarát Egylet ügyvivője hívta fel a figyelmet, az ő kezdeményezésére szervezték meg a koszorúzást a politikus egykori háza falán lévő emléktáblánál.
Pápa Város Önkormányzatának koszorúját Áldozó Tamás és Unger Tamás helyezte el

1897. március 28-án született Sulyok Dezső ügyvéd, országgyűlési képviselő, antifasiszta és antikommunista politikus, a II. világháború utáni Pápa első polgármestere. Emlékét Áldozó Tamás idézte fel. A városvezető hangsúlyozta, Sulyok Dezső olyan alakja volt a város történetének, akire pártállástól függetlenül mindenki büszke lehet. Fontos szerepet töltött be az 1930-as években, de ugyanígy az 1940-es években is, így fordulhatott elő, hogy mindkét diktatúra üldözte, mindkét diktatúra idején hátrányokat kellett elszenvednie.


Kerecsényi Zoltán ügyvivő a Városbarát Egylet nevében hajtott főt a politikus emléke előtt

A polgármester emlékeztetett, az önkormányzat néhány évvel ezelőtt kísérletet tett az 1947-ben emigrációba kényszerült politikus hamvainak hazahozatalára, ám a város és a New York-i Magyar Konzulátus törekvései nem találkoztak a család szándékával, Pápa városa azonban nem tett le arról, hogy az egykori városvezető pápai földben nyugodjon.

Pápa Város Önkormányzata nevében Áldozó Tamás polgármester és Unger Tamás alpolgármester helyezte el a tisztelet és emlékezés koszorúját, a Városbarát Egylet nevében pedig Kerecsényi Zoltán tisztelgett a politikus emléke előtt.