Jelenlegi hely

Sikeresek voltak az idei könyvtári napok

Az Országos Könyvári Napok keretein belül számos színes program várta egész héten az érdeklődőket a Jókai Mór Városi Könyvtárban. A rendezvény zárónapján, Könyves Vasárnapon, vagyis a megbocsájtás napján a könyvtár rendkívüli nyitva tartással, programokkal, sokféle meglepetéssel várt minden korosztályt. Kerekítő címmel baba-mama foglalkozásra invitálták az anyukákat és csemetéiket. Az ölbeli játékokból álló foglalkozást Sz. Farkas Veronika tartotta.

 Ezzel egy időben a könyvár olvasóterme kézműves műhellyé alakult és gyöngykarkötőt, papírtolltartót készíthettek az ügyes kezű gyerekek a könyvtárosok segítségével, valamint csillámtetoválás várt rájuk. Polovitzerné Antal Mónika könyvtáros az egyhetes program kapcsán elmondta, nagyon sikeres volt az idei könyvtári napok.
- Október 7-től 13-ig tartott a rendezvénysorozat, melyen 12 program valósult meg Pápán és a kistérségben, vagyis Csóton, Lovászpatonán és Homokbödögén. Pápán egyre népszerűbbek a könyvári programok, sokan jönnek el hozzánk, az új otthonunkba. A legsikeresebb rendezvénynek Borbély Lajosné egészséges életmód előadása és dr. Zacher Gábor toxikológus 2,5 órás előadása bizonyult, melyre zsúfolásig telt az olvasóterem. A pénteki nap az egymás elfogadása jegyében zajlott, ekkor a Pápai Fogyatékosok Nappali Intézetének megható műsorát láthatták az érdeklődők. Szombaton pedig a Tarisznyások műsora szórakoztatta a jelenlevőket. 
Az Országos Könyvtári Napokon minden program ingyenes volt, valamint egész héten ingyenes beiratkozással várták a régi és az új olvasókat.