Jelenlegi hely

Sakk: Megvan az első győzelem

Az NB II-es sakk bajnokság nyolcadik fordulójában a Szabadgyalog Sakk Egyesület Veszprémbe, az Ezüst Huszár Veszprém alakulatához utazott. A leülési arány 10-2 volt az ellenfél javára, így a mieink a tisztes helytállást és a minél több pont gyűjtését tűzték ki célul. Sakkozóink végül borították a papírformát és 7-5 arányban győztek, mellyel megszerezték első sikerüket a pontvadászatban. 


- A nyolcadik fordulóban a mi szemszögünkből tekintve a dolgokat minden összejött – értékelt Kiss Csaba elnök. Sikerült megszereznünk első győzelmünket az NB II-ben, Buzás Gyula, Margl Roland, Mayer Attila, Gyutai Nándor nyert, Varga Gyula, Mezei Zsolt, Domonkos Eszter, Janus Tamás, Kiss Zoltán és Kerecsényi Zoltán döntetlent ért el. Ez az egyik jó hír, a másik pedig az, hogy közvetlen riválisunk, az Arborétum egy megsemmisítő vereségbe szaladt bele Sárváron, a hazaiak 10.5 – 1.5 arányban nyertek, így az előnyünk három fordulóval a vége előtt 8.5 pontra nőtt. Folytatás február 26-án itthon a Tapolca ellen.
Kiss Csaba elégedett volt az idei mérlegükkel, mint mondta, 16 játékossal játszották le idáig az NB II-t, ami a csapat egységes képét mutatja. 2017-ben két meccsen 13 pontot gyűjtöttek, ami 6.5-es pontátlag, összehasonlításképpen: 2016-ban ez a szám 3.66 pont volt hat meccs alapján.