Jelenlegi hely

Polgármesteri támogatás a nyugdíjas szövetkezetnek

Mint arról korábban hírt adtunk, élve a jogszabály nyújtotta lehetőséggel, az országban az elsők között alakult nyugdíjas szövetkezet Pápán. Az Idősek aktívan - Közérdekű Nyugdíjas Szövetkezet január 8-án nyitja meg irodáját, s kezdi meg tevékenységét a Huszár Közösségi Házban.Az öregségi nyugdíjban részesülők rendkívül kedvező adózási feltételekkel történő munkavállalását biztosító szövetkezetet 250.000 forint támogatásban részesítette polgármesteri keretéből Áldozó Tamás. Az erről szóló szerződést tegnap írta alá a városvezető és Balassa Zoltánné, a szövetkezet elnöke. A polgármester elmondta, a támogatást a szövetkezet tevékenységének megkezdéséhez nyújtotta. 
-A pápai nyugdíjas egyesület példaértékűen és kreatívan élt a törvény adta lehetőséggel, amikor megalakította a nyugdíjas szövetkezetet, nem félve, hogy ismeretlen dologba vágnak bele. Bízom abban, hogy sok aktív, jó erőben lévő pápai nyugdíjas tud majd bekapcsolódni a munka világába a szövetkezeten keresztül - fogalmazott a városvezető. Hozzátette, keresik a lehetőségeket a szövetkezettel való együttműködésre, az önkormányzat saját intézményeinek, gazdasági társaságainak levélben hívja fel a figyelmét az idősek kedvező adózási feltételekkel való foglalkoztatásának lehetőségére, hiszen mind a munkaadó, mind a munkavállaló számára előnyös a szövetkezeten keresztül foglalkoztatni öregségi nyugdíjban részesülőket. Kiemelte, a város gazdasági társaságai számára is ajánlja ezt a lehetőséget, hiszen nyugdíj mellett továbbfoglalkoztatott dolgozóikat is érdemes a szövetkezeten keresztül alkalmazni.

Az Idősek aktívan - Közhasznú Nyugdíjas Szövetkezet január elején kezdi meg tevékenységét, első feladatuk felmérni munkát vállalni kívánó idősek körét és igényeit, valamint felvenni a kapcsolatot a gazdasági társaságokkal és tájékozódni arról, hogy milyen munkaerőre van szükségük. A felek igényeinek ismeretében indulhat meg a tényleges munkaerő közvetítés.