Jelenlegi hely

Párakapu és aszfaltlocsolás – hűtik a várost a kánikulában

A rendkívüli kánikulára tekintettel a Pápai Vízmű Zrt. ismét kihelyezte párakapuit és vízosztó pavilonját a belvárosban. A felfrissülést kínáló objektumok ma délelőttől üzemelnek az áruház előtti területen és a Fő téren.


-Nagyon meleg van ezekben a napokban, ezt nem csak a hőmérsékleten érezzük, hanem a vízfogyasztáson is, csaknem 50 százalékkal több vizet használnak az emberek a jelenlegi kánikulában. Azt gondoltuk, a párakapuk, a hozzá tartozó ivókút, valamint a vízosztó pavilon a belvárosban járóknak egy kis felfrissülést jelent, ezért helyeztük ki őket – mondta el Szili Ágnes, a társaság kommunikációs munkatársa. A Kossuth utcai vízosztó sátor alatt diákok kínálják a hűtött vizet 10-16 óráig, a pultnál az érdeklődők tájékoztató kiadványokat is kaphatnak, a párakapu és a Fő téri páraoszlop pedig folyamatosan működik. Szili Ágnestől megtudtuk, a hétvégére még egy ivókutat is létesítenek a Fő téri játszótérhez.

Nem csak a Fő téren áthaladókról, hanem a terület hűtéséről is gondoskodik a város a rettentő kánikulában. A Városgondnokság munkatársai délelőtt óta locsolják a tér gránitburkolatát és persze folyamatosan működnek a szökőkutak is, melyek egyik funkciója ugyancsak a tér hűtése.
A Fő téren kívüli területeken a katasztrófavédelem munkatársai próbálják felfrissíteni a várost, ugyancsak a városvezetés kérésére. A tűzoltók a főbb utakat, utcákat járják végig és locsolják az aszfaltot, hogy egy kis enyhülést hozzanak a forróságban. Járnak a Vajda lakótelepen, a Várkertfürdő felé, a Gróf úton, a Böröczky dombon és a Március 15. téren, sőt a Kiliánig is elmennek. Csillag István, a kirendeltség vezetője elmondta, kora délután indultak útra, hogy ha csak rövid időre is, de kissé lehűtsék a város forgalmasabb területeit.