Jelenlegi hely

Pályázatokat nyújt be a Pápai Német Nemzetiségi Önkormányzat

Ma délután tartotta áprilisi ülését a Pápai Német Nemzetiségi Önkormányzat. Az ülésén szó esett arról, hogy három pályázatot nyújtanak be a Veszprém Megyei Német Önkormányzatok Közösségéhez. 
-Az idén többféle formában lehet pályázni nagyobb összegekre. Úgy gondoltuk, hogy a Német Nemzetiségi Napra, a kitelepítés 70. évfordulójára állítandó emlékműre és a kiadványra szeretnénk támogatást kérni – hangsúlyozta Pillerné Fódi Ilona.
A Pápai Német Nemzetiségi Önkormányzat 2016 szeptemberében a magyarországi németek elűzetésének 70. évfordulója alkalmából megemlékezést szervez és a Pápa és a környékbeli települések 1946-1948 közötti kitelepítésének eseményeiről, és egy kiadványt is megjelentet. A kiadvány összeállításához szívesen fogadnak az eseményhez kapcsolódó történeteteket, dokumentumokat, fényképeket. A PNNÖ elnöke kéri a lakosságot, hogy akinek bármiféle ilyen jellegű anyag van a birtokában, keresse fel a Pápai Polgármesteri Hivatal Titkárságát, vagy küldje el elektronikusan a titkarsag@papa.hu e-mail címre 2016. április 15-ig. 
Az ülésen tárgyaltak a Munkácsy Mihály Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola német nemzetiségi képzéséről is, másfél német nemzetiségi osztályt szeretnének indítani.
-Három osztályt szeretnénk indítani a 2016/2017-es tanévben, egy nemzetiségi osztályt, egy általános tantervűt és egy matek-nemzetiségi osztályt. A fenntartó tankerülettől engedélyt kaptunk erre – mondta Gőgösné Bakos Adél elnökhelyettes. 
Vegyes ügyek keretében elfogadták a Munkácsy iskola és a Vajda Péter lakótelepi Óvoda Rozmaring nemzetiségi csoportjának beszámolóját, s határoztak arról, hogy a következő évben is támogatják őket ugyanúgy, mint az eddigiekben.