Jelenlegi hely

Nyárutó zenés est a Fő téren

A Bartók Béla Zeneiskola tanárainak könnyed, nyáresti koncertje töltötte be a Fő teret tegnap este. Az egy órás zenei összeállítás a „Pápa városközpont funkcióbővítő rehabilitációja” című európai uniós pályázat keretein belül valósult meg.  Némethné Farkas Nóra, a zeneiskola csellótanára érdeklődésünkre elmondta, nagy örömmel léptek fel a megújuló téren. - A zeneiskola tanárai kifejezetten erre az alkalomra álltak össze, melyre már augusztus vége óta lázasan készültek. A könnyed, nyárutó est során rézfúvósok, klarinétosok, hegedűsök, csellósok, egy zongorista, fuvolisták és ütősök léptek „színpadra”. 
-„Nemcsak hallgatni, hanem játszani is nagyon jó…” Nemcsak kikapcsolódás együtt muzsikálni, hanem szerves része a tanításnak. Egy zenepedagógusnak nagyon fontos, hogy ne csak alkosson, hanem saját maga is zenéljen - tette hozzá a csellótanár.
A több mint tíz tanárból álló szalonzenekar előadásában a közönség hallhatta Handel: Sándor ünnep, Erkel: Palotás, Kodály: Háry János, Intermezzo vagy Gardel: Egy asszony illata című darabját. 
A megújuló Fő téren a következő hétvégén, szeptember 14-én, a Les Taylor and the Sing Sister formáció örvendezteti meg a hallgatóságot koncertjével.  

 
Címkék: