Jelenlegi hely

Négymilliárdos csalás a Lombard Kft-nél! Bajban a pápai foci?

Nemzeti Sport értesülése szerint Bíró Péter, a pápai focicsapatot is magáénak tudó Lombard Zrt. tulajdonosa önfeljelentést tett a rendőrségen. A Lombard csoporthoz tartozó Kézizálog Zrt.-vel kapcsolatban négymilliárd forintnyi kárt okozó csalás gyanújával indult nyomozás.

Utóbbiról a portfolio.hu számolt be. Az év elején kapott nyilvánosságot a hír, mely szerint baj van a pápai focicsapat tulajdonosának egyik cégénél. A Magyar Nemzeti Bank felügyeleti biztost rendelt ki a Kézizálog Pénzügyi Szolgáltató Zrt.-hez a pénzügyi vállalkozás „helytelen hitelezési és refinanszírozási gyakorlata miatt.” A felügyeleti biztos kirendelése után kiderült, hogy nagy a baj. A rendőrség mai tájékoztatása szerint ugyanis a „Kézizálog Zrt. tulajdonosa ma önfeljelentést tett”, ami után 4 milliárd forintnyi kárt okozó csalás gyanújával indult nyomozás.
A Kézizálog Zrt. a Lombard cégcsoport tagja, melynek tulajdonosa Biró Péter, aki 1996 novemberében megjelent a magyar futball világában. A cégcsoporthoz tartozik a jelenleg a pápai futballklubot működtető Új Lombard Kft is. A Nemzeti Sport információi szerint maga Bíró Péter tett önfeljelentést. Ez egyben azt is jelentheti, hogy a győri futball után a pápai is nehéz helyzetbe kerülhet. Persze fontos ismét kiemelni, hogy a Kézizálog Zrt. és az Új Lombard Kft. két különböző társaság. Viszont – mivel ugyanahhoz a cégcsoporthoz tartoznak –, ha netán az egyiknél 4 milliárd forintot csaltak el (és ennek következményei lesznek), az kihatással lehet a másikra is...