Jelenlegi hely

Mozgásfejlesztő parkot kapott a Vajda Péter Lakótelepi Óvoda

Október 20. – Mozgásfejlesztő, mezítlábas taposó ösvény kialakításával tették szebbé a Pápai Városi Óvodák Vajda Péter Lakótelepi Óvodájának udvarát pénteken a Budapest Bank pápai fiókjának önkéntesei a Törődés Napja önkéntes akció keretében. Az eseményt a pénzintézet idén ősszel és télen országszerte 12 helyszínen rendezi meg.

A Budapest Bank nemcsak a pénzügyek terén, hanem a társadalom és a környezet javítását célzó kezdeményezések kapcsán is fontosnak tartja a felelős gondolkodást. Az önkéntességnek nagy hagyománya van a banknál: ennek jegyében rendezik meg a Törődés Napja programsorozatot több mint másfél évtizede, évente két alkalommal. Az akciók a gyermek- és ifjúsági, valamint oktatási és egészségügyi intézmények támogatását, a helyi lakosok életkörülményeinek és környezetének javítását célozzák, és segítséget nyújtanak a különböző civil kezdeményezések megvalósításához. A bank munkatársai által végzett kétkezi munkán túl a pénzintézet 100 ezer forinttal járul hozzá a munkálatokhoz.
„Az önkéntes eseménysorozathoz kapcsolódva olyan maradandó mozgásfejlesztő eszközt szerettünk volna kialakítani, amely nem csak a gyermekek hosszú távú jó közérzetét javítja, hanem egészségük megőrzéséhez is hozzájárul. Éppen ezért döntöttünk úgy, hogy különböző természetes anyagokból készült, érzékelést és vérkeringést serkentő mozgásfejlesztő mezítlábas ösvényt, Kneipp-parkot építünk az óvoda udvarán. Bízunk benne, hogy munkánkkal hozzájárulunk a kicsik mozgásfejlődéséhez és egészséges életmódra neveléséhez” – mondta Csőbörné Derczó Viktória, a pénzintézet pápai fiókjának vezetője.
A Budapest Bank társadalmi felelősségvállalási stratégiájában kiemelt helyen szerepel a pénzügyi tudatosság, a kultúra és szellemi élet, az oktatás fejlesztése, valamint a szociálisan hátrányos helyzetűek és civil szervezetek támogatása. A „Budapest Bank Budapestért” és a „Budapest Bank az Oktatásért és a Magyar Pénzügyi Kultúráért; Alapítványokkal, valamint a „Budapest Bank Békéscsabáért” Programmal a pénzintézet az elmúlt 25 évben összesen közel 1 milliárd forinttal támogatta a közérdekű kezdeményezéseket.