Jelenlegi hely

Megindítják a felszámolást

Sajtóközleményben tájékoztatta az önkormányzat a média képviselőit a múlt heti képviselő-testületi ülésen a Pápai Hús-csoporttal kapcsolatban hozott döntésről.
Pápa Város Önkormányzata Képviselő-testülete – mint a többségi tulajdonosi jogok gyakorlója - 2015. november 6-i ülésén a társaságokat fenyegető fizetésképtelenségi helyzetre tekintettel úgy döntött, hogy a Pápai Vagyonhasznosító és Értékesítő Kft., valamint a Pápai Hús Kft. esetében egyaránt felszámolási eljárás megindítását kezdeményezi a Veszprém Megyei Törvényszéknél - áll a kiadott sajtóközleményben.
A Pápai Vagyonhasznosító és Értékesítő Kft. (akkor Pápai Hús 1913 Kft. néven) 2014. július elején csődegyezséget kötött hitelezőivel. A sikeres csődegyezséget követően a továbbra is fennálló tőkehiány miatt a Pápai Hús-csoport szükséges reorganizációja elmaradt, a társaságok tartalékai november elejére kimerültek.
A pápai húsipari tevékenység lehetőségeit az elmúlt hónapokban számottevően korlátozta a korábban jelentős oroszországi export ellehetetlenülése. A társaságoknál a november elején esedékes személyi juttatásokat rendben kifizették, a termelés egyelőre folyamatos, megrendeléseinek az üzem eleget tesz - olvasható a sajtóközleményben.