Jelenlegi hely

Lezárult a fotópályázat első fordulója

A Pápai Platán Nonprofit Kft. az elmúlt évben négyfordulós pályázatot hirdetett „Évszakok Pápán” címmel a várost, annak nevezetességeit, rendezvényeit, programjait bemutató fotók készítésére. A fotókat elsősorban a következő témakörökben várják: Kékfestő Múzeum, Várkertfürdő, Esterházy-kastély, Református Gyűjtemények, pápai templomok, zsinagóga, Hagyományok Hegye, Várkert, Erzsébet liget, Kisliget, tapolcafői forrás, Játékfesztivál, Pápai Csülök, Cicege és Borfesztivál, jégpálya, ballagás, katonai repülés, pápai amatőr művészeti csoportok - például Pápa Város Fúvószenekara, Vadvirág Néptáncegyüttes, vagy a Pápai Huszáregyesület. 


A téli hónapokat bemutató alkotások beérkezési határideje március 15-én lejárt, mondta el ma délutáni sajtótájékoztatóján Boros Katalin, a Pápai Platán Nonprofit Kft. ügyvezetője, aki elmondta, 16 alkotó összesen 135 fotót juttatott el a megadott e-mail címre. A zsűri - Halászné Kapcsándi Szilvia, a Pápai Református Gyűjtemények munkatársa, Gaál Gyula Istvánné, a pápai Tourinform Iroda munkatársa, Varga András, a Pápa Városi Televízió főszerkesztője és Boros Katalin – ezekből kiválasztotta azt a 26 fotót, melyeket az Esterházy-kastély egyik földszinti termében berendezett kiállításon április 4-étől, a kastély nyitva tartási idejében bárki megtekinthet. Ezen alkotások közül a közönség április 21-éig, a helyszínen leadott szavazatai alapján választják ki azokat, amelyek később, a várost bemutató kiadványban megjelenhetnek.
Boros Katalin elmondta, a beérkezett fényképek közt voltak olyanok is, amelyek szemmel láthatóan nem az elmúlt hónapokban készültek és nem a jelenlegi állapotot mutatták. Ezeket a képeket nem válogatták be, hiszen egy új, a mostani Pápát bemutató albumhoz keresik a fotókat. 
A pályázat téli fordulója lezárult, azonban már várják a tavaszi fotókat, melyeknek leadására június 15-éig lesz lehetőség a tavasz.evszakok@papa.hu e-mail címen. Boros Katalin a második forduló kapcsán hangsúlyozta, elsősorban új képeket várnak, olyan alkotásokat, amelyek még sehol nem jelentek meg, hiszen egy új, különleges fotóalbum kiadását tervezik.