Jelenlegi hely

A legfinomabb disznótorost készítették el a húsgyár dolgozói

Az igazi házi disznóvágás hangulatát igyekeztek bemutatni a Pápai Hús 1913. Kft. dolgozói azon a csapatversenyen, melyet az elmúlt hétvégén tartottak Budapesten az egyik kulturális, szórakoztató -és bevásárlóközpont előtti téren. Az Edd meg, amit főztél elnevezésű látványdisznótoron a legfinomabb kolbász készítőjének járó elismerést hozhatta haza a pápai csapat.

Kanozsai József, a Pápai Hús 1913 Kft. innovációs vezetője arról számolt be, a csapat tagjai – Szeibert Klára laborasszisztens, Nigovicz János higiéniai művezető, Mikóczi Lajos és Németh Lajos szakoktatók – mindannyian ismerik a disznóvágás minden csínját-bínját, így testhez álló volt a feladat. A versenyen egy félsertést kellett feldolgozniuk, saját eszközökkel dolgoztak, egyéni fűszerezést és recepteket használtak. A jó hangulatú megmérettetésen három-féle kolbászt, öt-féle hurkát és lacipecsenyét készítettek a húsgyár dolgozói. Kanozsai József érdeklődésünkre elmondta, a többféle étel elkészítésénél mindenki megvalósíthatta elképzelését, hiszen különféle ízesítésű hurkák és kolbászok születtek, hurkából volt például rizses, szemlés, kukoricadarás és májas is. A gyár innovációs vezetője hozzátette, igyekeztek olyan ízvilágot kialakítani, amely a Pápai Húsra jellemző, s mindez igencsak jól sikerült, a kóstoltatás alkalmával rendkívül jól fogyott a pápai csapat kínálata.  

A Jónás Kézműves Sörház által szervezett versenyen elért első helyezést sikerként könyvelte el a húsgyáros csapat, Kanozsai József azonban megjegyezte, az amatőr versenyzők mellett illett is elhozni a dobogós helyezést. A versenybizottság sokféle szempont alapján bírált, melyek közt hangsúlyos volt az esztétikus megjelenés, a szakértelem és természetesen az ételek ízvilága. A kritériumoknak a Pápai Hús csapata maximálisan megfelelt, így méltán hozhatták el a látványdisznótor legnagyobb kupáját.