Jelenlegi hely

Lebetonozták a jégpálya területét

Kora délután vonult fel a Fő téri építkezéshez a mixer, mely a jégpálya felületének betonozásához szükséges anyagot szállította. A beton elterítése a kora esti órákig tartott a 900 négyzetméteres felületen, a simításon pedig még most is dolgoznak a kivitelezők. Az alapbeton rétegre már az elmúlt héten rákerültek a fűtőszálak, ma pedig a védőbeton réteget húzták a felületre.A Fő tér templom előtti területén több munkafolyamat is zajlik ezen kívül. A jégpálya közvetlen felülete körül készülnek a támfalak, a pályát körülvevő burkolatalapok és elkészültek már a tér déli és délnyugati oldalán futó járdák alépítményei is. A délnyugati oldalon készülő támfalak pedig a vendéglátóegységek kiülő teraszainak határait mutatják.

 


A Plébániasor folytatásában a Fő utcáig tartó szakasz burkolását már a múlt héten megkezdték a kivitelezők, a raszter elválasztóig tartó szakaszon rakják a gránit köveket. A burkolás a jövő hét végére elkészül a totózó vonaláig, az az után lévő szakaszt azonban még nem burkolhatják le a többi építési folyamathoz szükséges tehergépjármű forgalom miatt.
A városi ballagás útvonala ettől függetlenül a Plébániasoron halad, a Fő utca felől egy kis szakaszon ideiglenes murvafelületen mennek majd az ünneplők, a kastély felőli oldalon azonban addigra elkészül a teljes burkolás. (Felvételeink az elmúlt tíz napban készültek.) 

forrás: papa-ma.hu