Jelenlegi hely

Közösségi találkozások: Előadás a pápai kórházról

A Jókai Mór Művelődési és Szabadidő Központ újfajta kezdeményezést indított útjára az egyes városrészekben. A Mi-magunkért, Közösségi találkozások a városrészekben című sorozat keretében ma délután a Huszár és a Fáy lakótelepen élőket várták a HEMO-ban, ahol dr. Vörös Ibolya, a Gróf Esterházy Kórház főigazgatója tartott előadást az intézményről.

 
A rendezvény sorozatról Szanyiné Csepregi Ilona művelődésszervező kérdésünkre elmondta, a JMSZK célja, hogy a lakótelepen élőket jobban összekovácsolják, s olyan közösségi alkalmakat szervezzenek, ahol egymáshoz közelebb tudnak kerülni az emberek, erősíthetik ismeretségüket, kizökkenhetnek a hétköznapokból. 
-A Huszár és Fáy lakótelepen élők e sorozatban már korábban hallhattak előadást Kositzky Attila nyugalmazott altábornagytól, most pedig a pápai kórház főigazgatóját hívtuk meg. Ebben a városrészben a gyerekeknek is indult egy foglalkozás, a Kópé-Klub, amely nagy népszerűségnek örvend a 9-18 év közötti fiatalok körében – fűzte hozzá a művelődésszervező.
 
Dr. Vörös Ibolya elmondta, minden alkalmat megragadnak arra, hogy a pápaiak, s a környéken élők megismerkedjenek a kórházzal, az ott folyó fejlesztésekkel, munkákkal. 
-Úgy gondolom, mindenki számára fontos, hogy tudjon a kórházról. A fejlesztéseknél mindenféleképpen szeretnénk az itt élők igényeit figyelembe venni. Öröm számomra, ha egy-egy kisközösség vagy civil egyesület megkeres, hogy tartsak előadást a kórházról. A találkozók alkalmával lehetőség nyílik arra, hogy kérdezzenek, s elmondják véleményüket, ötleteiket, miszerint hogyan is látják a betegek, ésszerű volt-e az a fejlesztési irány, amit mi kigondoltunk az egészségügyi elvárásoknak megfelelően. 
 
A nemrégiben megvalósult fejlesztés a kor követelményeinek megfelelő technikai feltételrendszert tud biztosítani a betegségek felderítéséhez, illetve a kórházi tartózkodáshoz is komfortosabb feltételek állnak rendelkezésre. A 60 ágyas belgyógyászati osztály betegeit egyforma színvonalon tudják elhelyezni az új épületszárnyban, s a diagnosztika műszerezettsége teljes egészében megújult a felújított betegellátó területekkel együtt – hangsúlyozta a főigazgató.
A Huszár és Fáy lakótelepen élők számára indított sorozathoz hasonló jellegű rendezvény a tervek szerint minden lakótelepen megvalósul.