Jelenlegi hely

Keresik az együttműködési területeket

Az Idősek aktívan - Közhasznú Nyugdíjas Szövetkezet megkezdte a kapcsolatfelvételt a város munkaadóival, hogy tájékoztassák őket a szövetkezeten keresztüli munkaközvetítés lehetőségeiről, ugyanakkor az önkormányzat is keresi az együttműködési területeket, hogy az öregségi nyugdíjban részesülők újra helyet találjanak a munka világában. 


Áldozó Tamás polgármester arról tájékoztatta hírportálunkat, hogy az önkormányzati intézményeket, gazdasági társaságokat levélben tájékoztatta a kedvező adózási feltételeket biztosító lehetőségről és kérte, hogy az önkormányzati szervezetek vizsgálják meg, miként tudnak együttműködni a szövetkezettel.

Az első egyeztetés ma délután zajlott a Városházán, Boros Katalin, a Pápai Platán Nonprofit Kft. ügyvezetője tárgyalt a kínálkozó munkalehetőségekről a szövetkezet képviselőjével, Baán Évával. Boros Katalintól megtudtuk, a Pápai Platánnak több olyan programja, rendezvénye van, melynek lebonyolításához nem elegendő a munkavállalói létszámuk, így már korábban is foglalkoztattak szépkorúakat egyszerűsített munkavállalói szerződéssel. Tapasztalataik jók voltak a náluk dolgozó idősek munkabírása, lelkesedése, szakmai tapasztalata vonatkozásában, így tervezik, hogy a szövetkezeten keresztül folytatják ezt a közös munkát az idősekkel.
-Szerződést kívánunk kötni a nyugdíjas szövetkezettel, így nem mi keresssük egyénileg a nyugdíjas kollégákat, hanem a szövetkezet által kiközvetített idősekkel fogunk dolgozni.
A Platán ügyvezetőjének már konkrét elképzelései is vannak arra, hogy mely területeken tudnak szépkorúakat foglalkoztatni. Így például a sörfesztivál és a borfesztivál idején, de számítanak rájuk a múzeumok éjszakáján, a kézműves foglalkozásoknál, a nyári táboroknál és akár a bringó hintó kölcsönzésnél is. 
-Elkezdtük az egyeztetést a szövetkezettel és bízunk abban, hogy jól tudunk majd együtt dolgozni - fogalmazott.

Áldozó Tamás polgármester kiemelte, a szövetkezeten keresztül történő munkavállalás kiváló lehetőséget biztosít arra, hogy a város életerős, kreatív nyugdíjasai visszalépjenek a munka világába saját akaratuk, döntésük alapján és hozzáértésükkel, kitartásukkal olyan hiányt tudnak pótolni, amiket jelenleg a munkaerő-piac nem tud.