Jelenlegi hely

KDOP-3.1.1/A-2f-2010-0001 Pápa városközpont funkcióbővítő rehabilitációja

Kedvezményezett: Pápa Város Önkormányzata (8500 Pápa, Fő u. 12.)
A projekt bruttó bekerülési költsége: 1.909.302.000 Ft
Az igényelt támogatás összege: 1.392.310.000 Ft
A projekthez biztosított saját forrás: 516.992.000 Ft
A támogatási intenzitás mértéke: 72,9 % 

A Pápa városközpont funkcióbővítő rehabilitációja című, Európai Uniós támogatással megvalósuló projekt Támogatási Szerződését 2010. október 25-én írták alá. A pályázatot 2008-ban nyújtotta be az önkormányzat a Közép-dunántúli Regionális Fejlesztési Tanácshoz, az első körös elbírálás 2009. január 13-án történt meg. A második fordulós pályázatról 2010 szeptemberében döntött jóváhagyólag a Regionális Operatív Programok Irányító Hatóság vezetője, ezt követően történt meg a Támogatási Szerződés aláírása.

A pályázat négy funkciót jelöl meg a beruházás keretében:

  • Városi funkció: a Fő tér közterület rehabilitációját, a térvilágítás kiépítését, a terület       közműhálózatának rekonstrukcióját és a belvárosi térfigyelő rendszer kiépítését tartalmazza.
  • Gazdasági funkció: mely a Fő u. 5. szám alatti épület funkcióváltó felújítását, konferencia központ kialakítását jelenti. Emellett a Petőfi Filmszínház homlokzati felújítását és az előcsarnok megújítását tartalmazza ez a projektelem.
  • Közösségi funkció: ennek keretében a Fő u. 5. szám alatti épület pinceszintjének és az utcai szárny földszinti részeinek külső és belső felújítása, a Fő utca 7. szám alatti önkormányzati épület pinceszintjének belső felújítása, civil és kisebbségi klub kialakítása történik meg.
  • Közszféra funkció: a Fő u. 5. szám alatti épület udvari szárnyában található okmányiroda külső és belső felújítása, a Fő utca 7. szám alatti önkormányzati épület funkcióbővítő külső és belső felújítása és a Fő utca 9. szám alatti iroda épület funkcióváltó külső és belső felújítása történik meg a beruházás során.
  • A projektben  megfogalmazott kiegészítő tevékenységként  a szelektív hulladékgyűjtés feltételeinek kiépítését, valamint a helyi identitás növelésére az elkészült létesítmények birtokba vételére 17 soft elem megvalósítását vállalta a pályázó önkormányzat.

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg.

Közreműködő Szervezet: VÁTI Magyar Regionális Fejlesztési és Urbanisztikai Nonprofit Kft.

Az Európai Unió támogatásával megvalósuló projekt szerződései.

Címkék: