Jelenlegi hely

A kampeni kórus koncertezett a Nagytemplomban

Kampen és Pápa 2017-ben ünnepli a két település közti partnervárosi kapcsolat 25 éves évfordulóját. Ebből a jeles alkalomból lépett fel péntek este a Nagytemplomban a kampeni Kavóca kamarakórus egyházzenei koncertjével. A kórus karnagya, Luthine Postuma hírportálunknak elmondta, 1996-ban alakult a kórusuk, a Kavóca tagjai igaz nem profi énekesek, de nagyon szeretnek énekelni, gyakran lépnek fel.

A kórus legutóbb tavaly, a Pápa Város Fúvószenekarának jubileumi fesztiválján lépett fel városunkban, nagy sikerrel.
-Nagy öröm számunkra, hogy a jeles évfordulóra mi is ellátogathattunk Pápára, hogy az itt élőket koncertünkkel megajándékozzuk. Az itt tartózkodásunk során ellátogattunk az idősek otthonába is, hogy az ott élőket, akik nem tudnak eljönni a hangversenyre, kicsit megörvendeztessük, s természetesen magyar nyelven is énekeltünk nekik – mondta a karnagy, aki hozzáfűzte, Pápára mindig örömmel jönnek, jó kapcsolatot ápolnak helyi és a környékbeli nyárádi kórussal is. 
A kampeni kórusnak van egy magyar tagja is, Kovács Gyöngyi, aki harminc éve él már kint, s elmondta, örömmel látogat el Pápára, ha teheti. 
A kórus angol és német nyelvű kóruszenéket adott elő, a templom több pontján is dalra fakadva, kihasználva az épület adta kiváló akusztikát.