Jelenlegi hely

Jönnek a téli programok a Fő téren

Minden előzetes elképzelést felülmúlóan sikeres a Fő téri játszótér – jelentette ki mai sajtótájékoztatóján Áldozó Tamás, melyen beszámolt a tér következő másfél hónapban tervezett használatáról. A polgármester elmondta, a játszótér megépítését követő időszakban bár sok negatív vélemény érkezett, az elmúlt hónapok eseményei mégis beigazolták, hogy a létesítmény népszerű a pápai családok körében. 

- A játszótér a fiatal pápai családok kedvelt találkozóhelyévé vált, olyan kitüntetett hellyé a belvárosban, ahol kellemes időben sok kisgyerek és szülő jelenik meg akár hétköznap, akár hétvégén. Éppen ezért úgy döntöttünk, a játszótér egész évben itt marad a Fő téren – fogalmazott a városvezető.
Áldozó Tamás beszélt arról is, a tavalyi év során sok problémát jelentett a jégpálya üzemeltetése, azonban – bízva a téli időjárásban – a működtetés előkészületeit idén is megkezdik, hiszen arra készülnek, hogy a tartósan 5 fok alatti hőmérsékletben megnyithatják a korcsolyapályát. 
- A kivitelező a problémákat az elmúlt szezon végével kijavította, ennek sikerességét az üzemeltetés első heteiben tapasztalhatjuk meg – tette hozzá a polgármester, majd megjegyezte azt is, a jégpályát a tavalyihoz hasonló szolgáltatások mellett üzemeltetik, melegedővel, büfével és korcsolyakölcsönzési lehetőséggel.
A Gyertyafényes advent programsorozata kapcsán a városvezető elmondta, a vásár és a színpad idén a Galéria Bisztró előtti téren kap helyet. A faházak és a színpad elhelyezését olyan módon kívánják megoldani, mely alkalmas lesz a városi szilveszteri rendezvény lebonyolítására – jelezte előre Áldozó Tamás.