Jelenlegi hely

Jó ütemben halad az iskolabővítés az evangélikus iskolánál

Mint arról már korábban többször is hírt adtunk, a Pápai Evangélikus Egyházközség fenntartásában működő Gyurátz Ferenc Evangélikus Általános Iskola négy új tanteremmel bővül. 
Polgárdi Sándor esperes februárban tájékoztatta a média képviselőit a sikeres pályázatról, majd március elején az alapkőletétel következett. Ma délelőtt arról számolt be, hogy a munkafolyamatok jó ütemben haladnak.- Az elmúlt hónapok nem igazán kedvező időjárása részben hátráltatta a munkákat, mégis elmondható, hogy a tervezett ütemben haladunk. Lassan közelítünk a második munkafázishoz, amikor is a tetőt és a vakolási munkákat kell átadni. A liftakna közepén egy olyan feszültséget vezető elektromos vezeték haladt keresztül, ami az elektromos áramellátást biztosítja a templom körül, ennek kiváltása nagy feladat. Ez a tervezett költségvetésben nem szerepel, így növelni fogja a beruházás összegét. Reméljük, a tervezett időre, vagyis augusztus 2-ára elkészül a bővítés.
Csizmadia László műszaki ellenőr a megvalósítás kapcsán hozzáfűzte, az építési munkák jelenleg a második ütemben tartanak. A szerkezetépítési munkák 90 százalékos készültségűek. Jelenleg a külső és belső vakolási munkálatoknál járnak. 
Németh Tamás, a Pápai Városfejlesztő Kft. ügyvezetője azt hangsúlyozta, örülnek, hogy a projekt részesei lehetnek, annak ellenére is, hogy sok a nem várt megoldandó feladat. 
Zsegraics Gyula, a Bótakő Kft. ügyvezető igazgatója elmondta, a nehézségek ellenére is tudják tartani a határidőket, s bíznak benne, hogy a szerkezetkész-állapot a jövő hétre el fog készülni.  

forrás: papa-ma.hu