Jelenlegi hely

Jó hangulatban indult az Erzsébetvárosi Nap

Szép napos időjárás várta azokat, akik már kora reggel nekiláttak a tűzcsiholásnak az Erzsébetvárosi Nap főzőversenyén, és azokat is, akik csak a szórakozás, a találkozás öröme miatt látogattak ki a vasútállomás melletti parkolóba. Sürögtek-forogtak a kukták, összesen 16 csapat ragadott fakanalat, hogy megméresse pörköltjét a városrészi nap jótékonysági főzőversenyén. Jótékonysági, hiszen a megvásárolt ételadagok bevételét ismét az Erzsébetvárosi Óvoda költheti el. Az óvoda nevelőközössége minden évben lelkesen dolgozik is az adományokért, hiszen rendszeresen indítanak főzőcsapatot és számos program aktív közreműködői a nap során.
Venczel Csaba önkormányzati képviselő hangsúlyozta, időközönként lakossági fórumon gyűlnek össze az Erzsébetvárosban élők, s megosztják egymással és képviselőjükkel problémáikat. De fontos, hogy legyen egy nap, ami a szórakozásról, a találkozásról szól. Az ilyen mulatságoknak hatalmas közösségteremtő ereje van, és ami a legfontosabb, hogy az erzsébetvárosiak számolnak is ezzel a nappal. Az ötödik alkalommal megrendezett városrészi napot rengetegen várták a környéken – fogalmazott Venczel Csaba.

Míg a Béke téren ropogott a tűz a kondérok alatt és készültek az ínycsiklandó pörköltek, addig a Kálvária templomban dr. Mail József apát, plébános celebrált szentmisét az erzsébetvárosiakért, és a hagyományokhoz hűen erre a napra a város ékét, az 1700-as években épült Golgotát is megnyitották, melyet a nap folyamán bármikor megtekinthetnek a hívek.

 


A városrészi napra természetesen nemcsak erzsébetvárosiakat várnak, hanem mindenkit, aki szeretne mulatni, szórakozni, enni egy finom ebédet és játszani. Hiszen ez a nap a szórakozásról, a gyermekfoglalkozásokról és a játékról szól. Számos színpadi program, asztfaltrajz-verseny, ugrálóvár, arcfestés, kézműves foglalkozás, és ami újdonság gyermekszépségverseny várja a Béke térre látogatókat. Este is érdemes részt venni a programokon, hiszen fél nyolctól Gáspár Laci koncertje szórakoztatja a közönséget.