Jelenlegi hely

Idén is indult kékfestő tábor

A Kékfestő Múzeum az előző évek sikerein felbuzdulva idén is meghirdette három turnusban a kékfestő tábort 7 és 14 éves gyerekeknek. Az első csoport hétfőn indult, melyen 14 ügyes kezű kisgyermek vesz részt. Vonnák Andrea, a tábor vezetője érdeklődésünkre elmondta, ebben az évben is sokan érdeklődtek a tábor iránt, aminek nagyon örülnek. Idén az újrahasznosítás jegyében zajlik a nagy sikerű tábor.

- Az öt nap során a gyerekek bepillantást nyerhetnek a kékfestés rejtelmeibe, valamint kézműves foglalkozásokon is ügyeskedhetnek. A hétfői nap az ismerkedéssel telt drámapedagógiai foglalkozás keretein belül, amit Mészárosné Varga Veronika vezetett. A mai napon papírból madarat készítettünk, szerdán műanyag-napot tartanak, amikor szintén újrahasznosítható anyagokból csinálnak tárgyakat, díszeket. Csütörtökön a Református Gyűjteményekbe megyünk, ahol múzeumpedagógiai foglalkozáson veszünk részt, majd délután mozizunk. Pénteken, a fém-napon sörös dobozokat hasznosítunk újra, melyekből hűtőmágnest készítünk. Délután pedig a táborzárón megbeszéljük az eltelt hét eseményeit - mondta a táborvezető.
A foglalkozáson önkéntesek és közösségi szolgálatos diákok is közreműködtek.
Mátyus Krisztina Budapestről érkezett a pápai Kékfestő Múzeumba, hogy itt töltse el az 50 órás közösségi szolgálatát. Krisztinától megtudtuk, azért ezt a múzeumot választotta, mivel nagypapája régen itt dolgozott és akkor mindig itt volt vele ő is, sokat segített neki, s ezáltal megszerette a múzeumot. A fiatal lány nagyon jól érzi magát, sokat segít a kicsiknek a kézműveskedésben, s ha marad ideje, ő is alkot.
Hauber Henrik már harmadik éve jelentkezik a táborba, hiszen jól érzi itt magát. Henriknek a szülei ajánlották, hogy jöjjön el a nyári táborba.
Tax Katinka és Hideg Noémi együtt érkeztek a Kékfestőbe. Mindkét kislány nagyon szeret alkotni, ezért is gondolták, hogy ezt a programot választják.
A nyári hagyományőrző tábor harmadik turnusába még lehet jelentkezni.