Jelenlegi hely

Higgadt tanácskozás a Pápa-Ser Kft.

Ma délelőtt tartotta hitelezői egyeztetését a Pápa-Ser Kft. „cs.a.”. A csődeljárás alatt álló cégnek a Pápai Hús 1913 Kft. „cs.a.” a tulajdonosa, így kiemelten fontos volt a tanácskozás kimenetele. Uzsoky András ügyvezető arról tájékoztatta hírportálunkat, az egyeztetésen kilencven százalékban jelen voltak a hitelezők és száz százalékban megszavazták a támogatott hitelező által javasolt döntést.-A mai hitelezői egyeztetésen a hitelezők a Pápa-Ser Kft. „cs.a.” jövőjével kapcsolatban döntöttek. A tárgyalás higgadtan, nyugodt hangnemben zajlott és normális eredménnyel zárult. A hitelezők fizetési haladékról szavaztak. Mind a biztosított hitelezők, mind a nem biztosított hitelezők azt szavazták meg, hogy fizetési haladékot adnak a Pápa-Ser Kft. „cs.a.”-nak 2014. január 31-ig. Ezt a döntési javaslatot mindkét hitelezői kategória száz százalékban megszavazta.
Mint megtudtuk, a fizetési haladékot a támogatott hitelezői körbe tartozó bank kezdeményezte és a többi – nem támogatott hitelezői körben szereplő – hitelező is elfogadta. 
-Mindez azt jelenti, hogy a reorganizációs tervünket a biztosított hitelező bank kérésére át kell dolgoznunk 2014. január 31-ig. A fizetési haladékról szóló döntési javaslatot a többi hitelező értelmezte és úgy gondolták, hogy a bankkal együtt az ő érdekeik sem fognak sérülni, ezért megszavazták, hogy 2014. január 31-ig fizetési haladékot kapjon a Pápa-Ser Kft. „cs.a.” 
Az ügyvezető elmagyarázta, ez nem azt jelenti, hogy jövő év januárjában kívánnak előállni javaslataikkal, hanem a csődtörvényben meghatározott szigorú szabályok szerint már korábban is megszervezhetik az új hitelezői tárgyalást. Ez Uzsoky András szerint novemberben történhet meg.
-Feltétlenül jó a Pápai Hús 1913 Kft. „cs.a” hitelezői számára, hogy egy nyugodt légkörben lebonyolított tárgyaláson vagyunk ma túl, hiszen a Pápa-Ser Kft. „cs.a.” gazdaságilag összefonódott cég a Pápai Hússal. Úgy gondolom, hogy a holnapi hitelezői tárgyalás hangnemét, eredményességét jó irányba befolyásolja a mai hitelezői döntés.
A Pápai Hús 1913 Kft. „cs.a.” hitelezői egyeztetését pénteken délelőtt tartják.