Jelenlegi hely

Gőzerővel halad a burkolás

Napról napra növekszik a Fő tér déli oldalának burkolt felülete. A múlt hét közepén kezdték meg a Kossuth utcai torkolat és a Korvin utca közötti járda építését, mostanra pedig már szinte a teljes hosszban az új járdán közlekedhetnek a gyalogosok. A gránitlapok lerakása a Raiffeisen Bank előtti területen is megkezdődött és péntek délután már az úgynevezett kis OTP előtt dolgoztak a burkolók, itt közel 600 négyzetméternyi területet fednek már a gránitlapok. 

A térkövezés a tér délnyugati sarkában is folyik, és zajlik a beközlekedő út alapozási és előkészítési munkája. Ebben a sarokban a virágágyást határoló támfalak is elkészültek és dolgoznak a vendéglátó egységek teraszainak kialakításán. 
A jégpálya területén a hűtőcsövek nagy részét már befűzték, kiépítették a kollektor csöveket, közvetlenül a templom előtt pedig megtörtént a terület szintre emelése, elkészült a térburkolat alapépítménye és ezen a felületen is megkezdődhet hamarosan a burkolás, amivel a már elkészült Plébániasor felől indulnak. A templom előtt látható körbezsaluzott terület a szobor alapját mutatja, az alépítmény itt is készen van, a kör alakú zsalu a szobor lépcsőjének építéséhez készült. 
A héten megérkeztek az első kandeláberek is a Fő térhez, ezek felállítását kedden kezdik meg a kivitelezők a templom körül.