Jelenlegi hely

A Fő téren lesz az adventi programsorozat

Decemberre egy nagyobb, összefüggő területet vehetnek birtokba a pápaiak a Fő téren – jelentette be dr. Áldozó Tamás. A polgármester elmondta, a birtokbavétel egyben az adventi vásár megrendezésével is együtt jár. A Pápa Város Önkormányzata által szervezett adventi programsorozatnak ezúttal a Nagytemplom és a kastély közötti terület, illetve a tér nyugati oldala adhat otthont.

 Áldozó Tamás hangsúlyozta, az adventi készülődés minden momentuma a Fő térre kerül: itt lesz az adventi koszorú, a színpad, a betlehem, a város karácsonyfája, a programok és a vásár is. A polgármester megjegyezte, 10-15 faház kihelyezését tervezik az adventi időszakban, mindent úgy kívánnak elrendezni a téren, hogy a közlekedést semmi ne zavarja, hiszen a cél az, hogy a pápaiak birtokba vegyék a tér ezen részét, használják azt, s közben álljanak meg egy pillanatra az adventi programok mellett.  
A karácsonyi vásár kapcsán Áldozó Tamás tájékoztatott, a más városokban tapasztalt vásári hangulatot kívánják adaptálni a pápai arculatra. A vásár a schwetzingenihez hasonló lesz, vagyis itt nem tömegcikkeket tud majd vásárolni az érdeklődő, hanem apró ajándékokat. A városvezető leszögezte, helyi termékeket, például kézműves cikkeket árusító eladókat szeretnének invitálni a pápai vásárra. 
Az adventi programok tekintetében Áldozó Tamás elmondta, akárcsak tavaly, idén is szeretnék, ha minél többen fellépnének adventi műsorukkal. Legyen az óvodai csoport, diákcsapat vagy éppen civil szervezet, mindenkinek biztosítják a bemutatkozási lehetőséget, amennyiben karácsonyi, vagy adventi műsorral kívánja színesíteni a programsorozatot. 

(forrás: http://papa-ma.hu)

Címkék: