Jelenlegi hely

Fizetési haladék januárig – csődegyezségi tárgyalás a Pápai Hús hitelezőivel

Újabb hitelezői egyeztetést tartott a Pápai Hús 1913 Kft. „cs.a.” a cég hitelezőivel. A Jókai Mór Művelődési és Szabadidő Központba összehívott tárgyaláson a 363 meghívott közel 80 százaléka megjelent, az egyeztetés nyugodt hangnemben zajlott, eredményét pedig úgy értékelte Uzsoky András ügyvezető igazgató, hogy ez újabb kis lépés lehet a cég helyzetének megoldása felé.-A cég egyetlen biztosított hitelezőjétől, a Magyar Fejlesztési Banktól - akitől azt várjuk, hogy kiengedjen bizonyos vagyontárgyakat a zálogjoga alól – azt az információt kaptuk, hogy még szükségük van időre, ezért a határidő módosítására tettünk javaslatot a hitelezőknek. A hitelezők értékelve a körülményeket elfogadták azt a javaslatot, hogy 2013. november 12-ről 2014. január 31-ig kitoljuk a fizetési moratórium határidejét. A csődtörvény úgy szól, hogy 45 nappal korábban közzé kell tenni az egyezséget, így december 10-ig újabb egyeztető tárgyalást kell összehívnunk – tájékoztatott az ügyvezető.
A biztosított és a nem biztosított hitelezők is megszavazták a határozatot, biztosított hitelező csak egy van, így ott 100 százalékban elfogadták a határozatot, de a nem biztosított hitelezők minősített többsége is úgy szavazott, hogy további időt ad a Pápai Húsnak, azzal, hogy a társaság dolgozza át ajánlatát. A cégvezető reméli, hogy az újabb ajánlat a hitelezők számára elfogadható lesz, így a társaság kikerülhet a csődeljárás alól és visszaáll a normál gazdasági működés. Uzsoky András arra is figyelmeztetett a hitelezői egyeztetésen, ha a decemberi tárgyaláson nem lesz meg a 50 százalék + 1 szavazat, akkor a törvény szerint a Pápai Hús 1913 Kft. felszámolás alá kerül. Vagyis a decemberi ajánlatot el kell fogadniuk a szállítóknak a felszámolás elkerüléséért, annak tudatában, hogy az egyeztetetésről távolmaradók szavazata nemlegesnek számít a jogszabály szerint.
Az ügyvezető ismét hangsúlyozta, a gyár jelenleg is működik és ez nagyon fontos a városnak is, a cél pedig továbbra is az, hogy megmaradjon a társaság.