Jelenlegi hely

Felújították az igali játszóteret

Ma délután fejezte be a Városgondnokság az Igal lakótelepen lévő Katalin játszótér felújítását. A gyermekbirodalom 2004-ben épült, s mostanra erősen leromlott a játékok állapota. A TÜV lehangoló szakvéleményt mondott a létesítmény minőségéről – tudtuk meg Bakó Istvántól, a Városgondnokság igazgatójától, aki éppen ezért döntött úgy, hogy ezt a játszóteret újítják fel először.

 
Felvételeinken jól látható, a játékok valóban elhasználódtak, a faszerkezetek elkorhadtak, a mászóvár tetejét már korábban le kellett bontani, de egy tartó láb is hiányzott a játékeszközről a sok tönkrement deszka mellett. Nem volt jobb állapotban a többi játék sem, lekopott festék, összefirkált libikóka, megrongálódott kerítés fogadta az utóbbi időben a játszótérre érkezőket. Most azonban újra szép képet mutat a kisgyermekek kedvelt helye. 
 
-Szinte mindenhez hozzá kellett nyúlni. A kerítést kijavítottuk és újrafestettük, a mászóvár hiányzó és tönkrement lábait pótoltuk, kicseréltük az elkorhadt deszkákat, új tetőt készítettünk a tornyokra és lefestettük az egészet – sorolta Bakó István. Hasonló munkát kellett elvégezni a többi játékon is. A hinták új ülőkéket kaptak, a faszerkezeteket kijavították és minden játékot újra festettek. Az esési tereket felújították, de megújultak a padok, hulladékgyűjtők is, és a bejárati kapu ismét régi fényében tündököl. 
-Új játékot is vásároltunk a játszótérre, egy pörgőt, hiszen ilyen nem volt eddig itt – tájékoztatott az igazgató. A játszótér felújítása az új játék megvásárlásával együtt hétszázezer forintba került, a munkálatokat igyekeztek úgy elvégezni, hogy teljesen ne kelljen lezárni a gyermekbirodalmat, mindig csak az épp javítás alatt álló játékot kerítették el.
 
A játszótér felújítási munkák tovább folytatódnak a városban, a Bocsoron lévőnél a sövénynyírást és a fanyesést már elvégezték, és a következő hetekben ott zajlik majd a játékok rendbetétele. Mint megtudtuk, hasonló feladatokat kell elvégezni azon a játszótéren is. A munkát már felmérték, a szükséges anyagokat beszerezték és az Igal befejezése után ott dolgoznak majd a Városgondnokság munkatársai.