Jelenlegi hely

Farsangi parádé a színházban

A Kultúrházak éjjel-nappal elnevezésű programsorozatban a szervezők minden korosztály számára kínáltak programokat. A hétvégi rendezvénysorozat nyitó- és záróprogramja is a farsang jegyében telt. Előbbit az idősebb korosztály mulattatására, utóbbit a legkisebbek szórakoztatására szervezték. Így állt össze a mai farsangi családi délután programja, mely gazdag kikapcsolódást jelentett a kicsik számára.
A Jókai Mór Művelődési és Szabadidő Központ emeleti előadótermében a hagyományos játszóházban készítettek a gyerekek kiszebábot, maszkot, sípot, de arcfestésen is részt vehettek és a lufihajtogató bohócok is kizárólag az ő kedvüket keresték.
A földszinti és az emeleti előtérben is számos játékot próbálhattak ki a résztvevők. A Játékok Palotája rengeteg logikai, népi vagy éppen óriásjátékkal örvendeztette meg a színházépületbe látogatókat. Az animátorok vetélkedőre is várták a családokat, melyen szóba kerültek a farsangi népszokások és hagyományok.
Nem farsang a farsang jelmezes felvonulás nélkül. A gyerekeket a nagyszínpadon várta Hanci és Satyka, a Szó és Kép Színpad vidám bohócai, akik jelmezversenyre invitálták a gyerekeket. Sokféle kreatív maskara született a mai napra. Lovaslány, csiga, kalóz, seriff, pókember, boszi, menyasszony, cica.. de még sokáig sorolhatnánk. Tamás Zsófi például rongybabának öltözött, jelmezét pedig keresztanyja varrta. A kislány Csikvándról érkezett a programra, és nagyon jól érezte magát a játszóházban. Elárulta azt is, hogy az ugrálóvár tetszett neki a legjobban. Csakúgy mint, Boldis Noel. A kis kalóz szintén nagy örömmel jött el a családi délutánra, és láthatóan büszkén mutatta be jelmezét a többieknek.
A farsangi program a Panni és a kutyusok című zenés interaktív műsorral zárult, melyben a legismertebb gyermekdalok szórakoztatták az ifjú közönséget.