Jelenlegi hely

Épül a szökőkút a Fő téren

A hét elején ismét felvonultak a kivitelezők a Fő térre, hogy folytassák a belváros rehabilitációjának építési munkáit. Két területet vettek birtokba – tudtuk meg Vörös László vezérigazgatótól. -A tér északnyugati oldalán a vízenjáró szökőkút földmunkáit végezzük ezekben a napokban, elkészítjük a murvaalapot, a jövő hétre tervezzük a betonozást, mindemellett pedig a gépészeti akna kialakítását is elvégezzük. 

A templom előtti területen homlokrakodók murvát és földet hordanak, a Kossuth utcánál pedig közműépítés folyik. A tér déli-délkeleti területén a jégpályához kapcsolódó közművek kiépítését kell elvégezni és még egy rövid vízvezeték szakaszt megépíteni, a Ruszek köz és a Fő utca közötti szakaszon pedig a burkolat alapjának kialakítását készítik elő az építők.
- Templomtető felújításának folytatása is megkezdődött, annak a munkának a kivitelezője a tér nyugati oldaláról tudja kiszolgálni az építkezést, így azon a területen nem folytathatjuk a burkolást. Éppen ezért a Ruszek köz irányából haladunk majd a Fő utca felé a gránitkövek lerakásával – tudtuk meg a Boroszlán Zrt. vezetőjétől.

forrás: papa-ma.hu

Címkék: