Jelenlegi hely

Épül a járda és az út a Fő tér északi oldalán

A Fő teret északi irányból érintő utak és járdák építésén dolgoznak a kivitelezők ezekben a hetekben. A munkálatok a Gróf út-Szent István úti közlekedési csomópont mindkét végén jól haladnak. A Szent István úton a Kazamata épületénél van az építési terület határa, idáig újul meg az út és a járdák. A kastély felőli oldalon a kőkerítés melletti járda kitűzése megtörtént, a szegélyeket megépítették, kialakították a kastély ezen bejáratához vezető területet és a zöld szigetet is.

 A két, egymástól elválasztott útpálya mellett futó járda is készül, ez a járda belefut a kastélykerítés mellettibe, a másik oldalon pedig a már megépített buszmegálló felé viszi a gyalogost. A járda burkolása jó ütemben haladt az elmúlt napokban és csaknem teljesen elkészültek az építők a gránit kövek lerakásával. A csomópont másik oldalán is látványosan haladtak előre a munkálatokkal a kivitelezők. Az Esterházy-kastély gránitkővel burkolt főbejárata elkészült, és dolgoznak a Gróf út mindkét oldalán a járda építésén. A szegélyeket végig megépítették, a katolikus iskola melletti szakaszon végeztek a burkolással is, jelenleg a Fenyvesi-villa melletti járdaszakasz utolsó méterein dolgoznak és ezzel szemben, az úttest túloldalán is folyik a járdaépítés. Az útpálya gránit kővel burkolt Gróf úti területe elkészült az elmúlt hetekben, a további részen már aszfalton közlekedhetnek majd a járművek. A kivitelező a szükséges tereprendezési munkálatokat is elvégezte a napokban, vagyis helyreállították az ideiglenes út helyén a kastélykert területét és már csak a füvesítés van hátra ebből a munkafolymatból. 
A tér déli oldalán a jégpálya burkolása zajlik. Itt a ragasztóval rögzített, három centiméteres gránit kövek alá még vízzáró réteget is vonnak az építők. A jégpálya mindkét felén dolgoztak a burkolók, eddig körülbelül ötszáz négyzetméternyi felület készült el, vagyis a jégpálya burkolásának felével már elkészültek – tájékoztatta hírportálunkat Vörös László, a Boroszlán Zrt. vezérigazgatója.